[Persbericht] Kif Kif lanceert eerste e-book: Terroriste uit liefde | Eva Vergaelen

Kif Kif lanceert haar eerste e-book, de roman ‘Terroriste uit liefde’ van Eva Vergaelen.
Door: Kif Kif - 25/02/2011 - 11:01
[Persbericht] Kif Kif lanceert eerste e-book: Terrorist

Doordat Eva Vergaelen haar verhaal situeert in een overtuigende politieke, culturele, geschiedkundige en godsdienstige context, is de roman in mijn ogen van een maatschappelijke betekenis die het Nederlandse taalgebied overstijgt.”

 

Kif Kif lanceert eerste e-book: Terroriste uit liefde | Eva Vergaelen
exclusief op kifkif.be

Kif Kif lanceert haar eerste e-book, de roman ‘Terroriste uit liefde’ van Eva Vergaelen. In het komende jaar zullen er verschillende e-books op Kif Kif gepubliceerd worden. Kif Kif speelt zo in op de opmars van nieuwe informatiedragers zoals ibooks en andere e-readers. Bovendien bieden we het boek ook aan in pdf, zodat het afdrukbaar is. Bij ons geen pulp, maar maatschappelijk relevante boeken die we gratis ter beschikking stellen op kifkif.be. Ico Maly (coördinator Kif Kif): “Kif Kif is bijzonder fier dat ze de eerste roman van Eva Vergaelen exclusief mag uitbrengen. Het is niet zomaar een roman met een liefdesverhaal, het is een stevig en politiek –activistisch werk dat  secuur de context schetst van de huidige revolutie in Egypte. Brandend actueel, vlot geschreven en maatschappelijk uiterst relevant!”.

Dit eerste Kif Kif e-book is een politiek-activistische roman die zich afspeelt in Egypte. De Belgische Sofie woont in het Egypte van Mubarak. Ze komt in contact met de linkse oppositiebeweging, waarvan het kopstuk Salah is. Haar socialistische en solidaire idealen worden door hem in twijfel gesteld. Hoe kan je socialist zijn als je geen oog hebt voor de steun van de  imperialistische mogendheden aan de Arabische dictaturen? Hoe kan je je solidair verklaren met de Palestijnse strijd als je Israël erkent? Aanvankelijk noemt Sofie deze visies terroristisch, maar stilaan begint ze in te zien dat haar solidariteit wel heel elitair is. Tijdens deze persoonlijke ontwikkeling wordt ze ook verliefd op Salah. Haar geloof in de strijd voor rechtvaardigheid wordt levendiger met de dag.

‘Terroriste uit liefde’ is een passioneel liefdesverhaal over leven, de creatie van leven, de liefde voor het leven en de ultieme gift aan het leven. Vergaelen: “Deze politieke liefdesroman ademt rechtvaardigheid: het recht van elk kind op een veilige thuis en een hoopgevende toekomst. Het is een vorm van activisme met de pen. Het is geen politiek pamflet, maar een menselijk verhaal dat zich afspeelt in Egypte en Palestina. Het hoofdpersonage Sofie gidst de lezer niet alleen door haar liefdesperikelen en levensvragen, maar vooral doorheen haar politieke bewustwordingsproces. Een bewustwording van wat het leven onder de dictatuur van Mubarak inhoudt. Een dictator die niet de belangen van zijn volk dient, maar die van de imperialistische en zionistische machten die hem in het zadel houden. Of hielden. Het verhaal werd vorig jaar geschreven, in een periode waarin insiders de revolutie al voelden borrelen, maar niet konden voorspellen dat het allemaal zo snel zou gaan.”

 

Informatie over de auteur
Eva Vergaelen
(1978) noemt zichzelf jihadi met de pen. Met woorden voert ze haar strijd voor rechtvaardigheid. Eerder werkte ze als journaliste, schreef ze de boeken ‘Mijn leven in eigen handen’ (SAMV)  en ‘Thuis in de islam’ (Manteau) en stond ze op verschillende podia met eigen gedichten. Eva werkt en woont zowel in Egypte als in België. ‘Terroriste uit liefde’ is haar eerste roman.

 

Anderen over ‘Terroriste uit Liefde’:

“Op een ogenblik dat de winds of change door de Arabische wereld waaien, geeft ‘Terroriste uit liefde’ een inkijk in de voedingsbodem van die omwentelingen: armoede, discriminaties, werkloosheid, een verstikkend politiek regime. De liefde voor een Egyptische revolutionair zuigt een Belgische reisleidster diep in de biotoop van het verzet, en samen met haar ontdekt de lezer een wereld waarin gevaar en idealisme permanente metgezellen zijn. Tot de ontmoeting met een Palestijnse vrouw de schotten tussen woord en daad erg poreus maakt. Ik las deze vlot geschreven roman in één ruk uit, meegesleept door dit leven op de grens van twee werelden waarin verleden en toekomst, liefde en engagement, verlies en zingeving, ontgoocheling en hoop samenvloeien en oplossen in een gewelddadige ontknoping.”

Ludo De Witte | Socioloog en auteur van onder andere Wie is bang voor Moslims en De Moord op Lumumba

 

Van de roman van Eva Vergaelen ben ik diep onder de indruk. De morele dilemma's van hoofdpersoon Sofie vind ik geloofwaardig en herkenbaar. De consequenties die zij verbindt aan haar verlangen naar een rechtvaardige wereld, maken de fundamentele eenzaamheid van de mens inzichtelijk, maar ook Sofie's zuiverheid. Doordat Eva Vergaelen haar verhaal situeert in een overtuigende politieke, culturele, geschiedkundige en godsdienstige context, is de roman in mijn ogen van een maatschappelijke betekenis die het Nederlandse taalgebied overstijgt.”
Jeroen Terlingen |Nederlandse journalist, voormalig redacteur van Vrij Nederland, auteur, docent journalistiek en literair schrijven

Meer informatie: Klik hier om het e-book te lezen