Vormingstraject ‘Gender & Diversiteit’ – Ella vzw & Kif Kif ||| Schrijf je snel in!

Ella vzw en Kif Kif werken vanaf dit najaar samen aan een dossier ‘Gender & Diversiteit’. Hiervoor starten we met een vormingstraject waarbij we hopen een groep geïnteresseerde vrijwilligers te verwelkomen en klaar te stomen om met kritische blik te schrijven voor het online dossier.
Vormingstraject ‘Gender & Diversiteit’ – Ella vzw

Werk mee aan het dossier Gender & Diversiteit en schrijf je in voor dit vormingstraject

 

Ella vzw en Kif Kif werken vanaf dit najaar samen aan een dossier ‘Gender & Diversiteit’. Hiervoor starten we met een vormingstraject waarbij we hopen een groep geïnteresseerde vrijwilligers te verwelkomen en klaar te stomen om met kritische blik te schrijven voor het online dossier. We komen later nog terug op de meergelaagdheid van de titel, maar we willen eerst aangeven dat we met dit Gender & Diversiteit-project van start gaan, omdat we menen dat er momenteel maar een beperkt aanbod is aan feministisch-multiculturele projecten en dossiers in België. Daarom is een journalistiek en educatief project dat ook de stemmen van jongeren van etnisch-culturele minderheden, en van jonge vrouwen in het bijzonder, aan bod laat komen volgens ons broodnodig.

We willen met dit dossier overigens niet alleen bijdragen aan de huidige maatschappelijke discussies over gender- en diversiteitskwesties, maar we vertrekken in dit dossier ook expliciet vanuit een kruispuntperspectief dat deze kwesties samen kan nemen en analyseren.

Lees de volledige visietekst hier

 

Wanneer?

 

donderdag 17 oktober: introductie Ella/Kif Kif + opzet werkgroep – pauze – inleiding feminisme en activistisch denken + introductie van de term ‘kruispunt denken’ (door Fatma Arikoglu (Ella), Tinne Kenis (Kif Kif), Evelien Geerts (Kif Kif, VOK))

donderdag 24 oktober: verdere verdieping rond het thema 'gender & diversiteit' + schrijfopdracht (door Evelien Geerts (Kif Kif, VOK) en Merel Terlien (VOK))

donderdag 14 november: evaluatie opdracht door journaliste Débora Votquenne (Headline, Radio 1, …)

donderdag 21 november: discoursanalyse (detecteren van stereotype beeldvorming) + mediawatch opdracht (door Sarah Scheepers (Ella))

donderdag 12 december: evaluatie opdracht van mediawatch opdracht (door Sarah Scheepers (Ella))

 

Hoe laat?

 

Telkens van 19h tot 22h

 

Waar?

 

Kif Kif, Timmerwerfstraat 40, 2000 Antwerpen

 

Inschrijving & extra info?

 

[email protected] – 0498 11 30 76

[email protected] – 0485 64 06 06

 

 

>>> Het dossier 'Gender & Diversiteit' vind je hier

 

Dit dossier is gelanceerd in het kader van het Europees project Media Changemakers