Activiteiten

Ook off line deelt Kif Kif allerhande inzichten, analyses en diepgaande visies op actuele kwesties rond diversiteit, discriminatie, en maatschappelijke rechtvaardigheid. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die we in de komende periode organiseren.
 
woensdag 21 maart 2018
Op woensdag 21 maart bespreken we met Femina Libera haar werk "Het verboden dakterras, verhalen uit mijn jeugd in de harem". Imaan Snijders zal de leesgroep begeleiden. Voor deze leesgroep werken Kif Kif en De Groene Waterman (Femina Libera) samen.
donderdag 22 maart 2018

Er bestaan veel onduidelijkheden over de term islamofobie. Sommigen zeggen dat het fenomeen niet bestaat, anderen beweren dat het een kwalijke vorm van racisme is. In dit salongesprek gaan we Martijn De Koning, onderzoeker bij de Radboud Universiteit en Yasmina Akhandaf, woordvoerster van BOEH in gesprek over deze thematiek. We proberen enkele mythen omtrent het begrip te doorprikken en helder in kaart te brengen welke impact islamofobie in onze samenleving al dan niet heeft.

zaterdag 24 maart 2018

Middenveldorganisaties, bewegingen en burgers verenigen zich naar aanleiding van 21 maart, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Tijdens een nationale manifestatie op 24 MAART 2018 in Brussel staan we op tegen haat en agressie, tegen discriminatie, racisme en ongelijkheid. We vertrekken om 14:00 aan Brussel Noord.

woensdag 28 maart 2018

Vind je moeilijk werk? Ben je tussen de 18 en 30 jaar? Heeft jouw familie een migratieachtergrond? Kom dan naar de infosessie van Duo for a Job. Hun methodiek zorgt er immers voor dat je jouw kansen op een job kan verdubbelen.

Het basisidee achter Duo for a Job is bijzonder eenvoudig: een ervaren vijftigplusser vormt een team met een jonge werkzoekende. Zes maanden lang spreken ze twee uur per week af. Door deze persoonlijke ondersteuning vindt meer dan 50% van de jongeren binnen de 12 maanden een job.


ma
di
wo
do
vr
za
zo