Activiteiten

Ook off line deelt Kif Kif allerhande inzichten, analyses en diepgaande visies op actuele kwesties rond diversiteit, discriminatie, en maatschappelijke rechtvaardigheid. Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die we in de komende periode organiseren.
 
woensdag 30 mei 2018 - 19:00

Het soefisme wordt steevast omschreven als 'de mystieke tak van de islam'. Er bestaan echter heel wat misverstanden over. Het kleine boekje 'Soefisme Herzien' wil die misverstanden ontleden en duidelijk maken hoe ze verbonden zijn met enorme blinde vlekken van de gangbare kijk op religie en met prangende politieke kwesties. In deze leesclub gaan we daar dieper op in.

woensdag 30 mei 2018 - 21:00

Ook in 2018 organiseren we een Kifkiftar. Eerst en interessante lezing gebracht door een boeiende spreker om vervolgens samen het vasten te breken en nog wat na te praten. Dit jaar nodigden we professor Umar Ryad uit die ons een beter inzicht zal geven in de historische wortels van het salafisme en de verwevenheid ervan met meer progressieve, modernistische hervormingsbewegingen binnen de islam.

zaterdag 9 juni 2018 - 14:00
Mu.ZEE, Romestraat 11, 8400 Oostende

Boekpresentatie en salongesprek met Nadia Nsayi en Ludo De Witte in samenwerking met Kif Kif.

zondag 1 juli 2018 - 15:00
Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerp, Belgium

Toon je solidair met de Palestijnse jeugd op dit solidariteitsevenement van Kavka, G3W Geneeskunde voor de Derde Wereld,Antwerp For Palestine, Kif Kif & Een Andere Joodse Stem.

zaterdag 7 juli 2018 - 15:00
Brussel

Het Trump Not Welcome platform roept op om zaterdag 7 juli terug de straat te claimen. Wij willen niet mee stappen in dit militair opbod ten koste van armoedebestrijding, sociale bescherming, de aanpak van klimaatverandering, een humaan opvangbeleid voor vluchtelingen en een diverse en solidaire samenleving. 


ma
di
wo
do
vr
za
zo