CULT critics/kunstkritiek

Door middel van een workshop Kunstkritiek met freelancerecensent Wouter Hillaert wil Kif Kif mensen opleiden en wapenen om verslag uit te brengen van culturele evenementen in de superdiverse samenleving. We bundelen de resultaten hier zodat u een overzicht hebt van onze producten.

Artikels

27/05/2013 - 10:03 Laura Cedervall

Dans Dans & The Bad Plus: Of het nu de oude generatie avant-garde jazz artiesten is of de nieuwe, of het gaat over Amerikaanse of Europese jazz: er zijn spannende ontwikkelingen aan het gebeuren in het genre.

24/05/2013 - 13:17 Jasper Posson

De afgelopen jaren schilderde Sam Dillemans zo'n 300 portretten van schrijvers, schilders, artiesten en wetenschappers. Zijn hommage aan de figuren die hem al zijn hele leven inspireren. In het idyllische kasteel van Gaasbeek zijn ze nu voor de eerste keer te zien.

10/05/2013 - 16:31 Btisam Akarkach

‘Blijf één meter achter mij, zeg ik u, want ik voel uw adem… Shmetta…’ Zo opent de koelbloedige Mila haar dialoog met de kwetsbare Jabar in Troost van het jonge collectief SIN.

21/04/2013 - 14:17 Annelies Thoelen

Een verzameling gecalqueerde potloodtekeningen van trams, grote witte Janus elementen en poppen vervaardigd uit buizen en lappen. Dat alles opgesteld in een verder lege, vibrerend witte museumruimte. OPTIMUNDUS toont in M HKA een ijle en stille wereld waarin alleen de blikken spreken.

21/04/2013 - 09:12 Loni Collier

Fotografie blijkt het ultieme propagandamiddel voor leiders in autoritaire regimes, zo leert de tentoonstelling Power!Photos!Freedom! in het Antwerpse Fotomuseum. Aan verschillende muren op de tweede verdieping hangen kleurrijke posters van een breed glimlachende Muammar al-Kadhafi.