Islamofobie

Kif Kif maakt deel uit van IMAN; Islamophobia Monitoring and Action Network, een Europese koepelorganisatie die zich inzet in de strijd tegen islamofobie. Daarnaast vervoegt Kif Kif zich bij het Belgische Forum Belge Islamoph/fobie. We bundelen alles rond het thema in dit dossier.

Artikels

07/02/2022 - 15:27 Martijn de Koning

"De bank zet deze mevrouw gewoon te kijk als een terrorist,” aldus de advocaat van een cliënt van de ABN AMRO. De bank wilde de relatie met haar verbreken omdat ze niet kon bewijzen niets met terrorisme te maken te hebben. Dit is het tweede deel van de serie over surveillance waarin ik bekijk hoe moslims in Nederland worden benaderd door de overheid als ‘problem-space’ in relatie tot veiligheid en hoe veiligheid als ‘problem-space’ wordt gerelateerd aan moslims.

05/02/2016 - 13:07 Omar Ba

Omar Ba fileert de paniekreacties van politici op de opvangcrisis: "Deze overreacties en veralgemeningen die gedreven zijn door angst vormen een ware bedreiging voor onze waarden en normen"

09/06/2015 - 10:46 Rabia Saddik

Op 3 Mei vertrok ik op studiereis naar Budapest om deel te nemen aan de studiesessie: ‘samen tegen islamofobie, vechtend voor mensenrechten’, een niet- formele educatie georganiseerd door Femyso in samenwerking met het CCIF en EYCB. Kif Kif was als partner van het platform aanwezig.

12/12/2014 - 12:23 Leila Hamouti (Kif Kif)

Islamophobia? Hoezo, angst voor islam? Diverse onderzoeken verwijzen naar een stijging van discriminatie en vooral islamofobie. Op de werkvloer, op scholen, bij sollicitaties om maar te zwijgen over sociale media en andere ruimten voor Cyberhaat.

10/12/2014 - 10:11 Samira Bendadi (Mo*)

Houria Bouteldja (39), dochter van Algerijnse immigranten in Frankrijk, heeft een ambitie; de wereld dekoloniseren. Daar ijvert ze voor via wat nu de PIR geworden is, Parti des Indigènes de la République, een beweging waarvan ze de woordvoerster is.