Terroriste uit Liefde | Eva Vergaelen

Kif Kif lanceert haar eerste e-book, de roman ‘Terroriste uit liefde’ van Eva Vergaelen. In het komende jaar zullen er verschillende e-books op Kif Kif gepubliceerd worden.

Terroriste uit Liefde | Eva Vergaelen
 

Kif Kif lanceert haar eerste e-book, de roman ‘Terroriste uit liefde’ van Eva Vergaelen. In het komende jaar zullen er verschillende e-books op Kif Kif gepubliceerd worden. Kif Kif speelt zo in op de opmars van nieuwe informatiedragers zoals ibooks en andere e-readers. Het e-book wordt bovendien ook in een pdf -formaat uitgebracht voor mensen die liever op papier lezen of geen e-reader hebben.

Dit eerste Kif Kif e-book is een politiek-activistische roman die zich afspeelt in Egypte. De Belgische Sofie woont in het Egypte van Mubarak. Ze komt in contact met de linkse oppositiebeweging, waarvan het kopstuk Salah is. Haar socialistische en solidaire idealen worden door hem in twijfel gesteld. Hoe kan je socialist zijn als je geen oog hebt voor de steun van de imperialistische mogendheden aan de Arabische dictaturen? Hoe kan je je solidair verklaren met de Palestijnse strijd als je Israel erkent? Aanvankelijk noemt Sofie deze visies terroristisch, maar stilaan begint ze in te zien dat haar solidariteit wel heel elitair is. Tijdens deze persoonlijke ontwikkeling wordt ze ook verliefd op Salah. Haar geloof in de strijd voor rechtvaardigheid wordt levendiger met de dag.

‘Terroriste uit liefde is een passioneel liefdesverhaal over leven, de creatie van leven, de liefde voor het leven en de ultieme gift aan het leven.'

**

Eva Vergaelen (1978) noemt zichzelf jihadi met de pen. Met woorden voert ze haar strijd voor rechtvaardigheid. Eerder werkte ze als journaliste, schreef ze de boeken ‘Mijn leven in eigen handen’ (SAMV) en ‘Thuis in de islam’ (Manteau) en stond ze op verschillende podia met eigen gedichten. Eva werkt en woont zowel in Egypte als in België. ‘Terroriste uit liefde’ is haar eerste roman.

**

Hieronder vind je het boekje in verschillende formaten. Wenst u het boek te lezen via een e-reader, dan kan u het epub -bestand downloaden. Ben je 'old-school' en lees je liever op papier, dan kan je de pdf-versie downloaden en afdrukken als een boekje. 

**

Andere auteurs over Terroriste uit Liefde:

“Op een ogenblik dat de winds of change door de Arabische wereld waaien, geeft ‘Terroriste uit liefde’ een inkijk in de voedingsbodem van die omwentelingen: armoede, discriminaties, werkloosheid, een verstikkend politiek regime. De liefde voor een Egyptische revolutionair zuigt een Belgische reisleidster diep in de biotoop van het verzet, en samen met haar ontdekt de lezer een wereld waarin gevaar en idealisme permanente metgezellen zijn. Tot de ontmoeting met een Palestijnse vrouw de schotten tussen woord en daad erg poreus maakt. Ik las deze vlot geschreven roman in één ruk uit, meegesleept door dit leven op de grens van twee werelden waarin verleden en toekomst, liefde en engagement, verlies en zingeving, ontgoocheling en hoop samenvloeien en oplossen in een gewelddadige ontknoping.”

Ludo De Witte | Socioloog en auteur van onder andere Wie is bang voor Moslims en De Moord op Lumumba

“Van de roman van Eva Vergaelen ben ik diep onder de indruk. De morele dilemma's van hoofdpersoon Sofie vind ik geloofwaardig en herkenbaar. De consequenties die zij verbindt aan haar verlangen naar een rechtvaardige wereld, maken de fundamentele eenzaamheid van de mens inzichtelijk, maar ook Sofie's zuiverheid. Doordat Eva Vergaelen haar verhaal situeert in een overtuigende politieke, culturele, geschiedkundige en godsdienstige context, is de roman in mijn ogen van een maatschappelijke betekenis die het Nederlandse taalgebied overstijgt.”

Jeroen Terlingen |Nederlandse journalist, voormalig redacteur van Vrij Nederland, auteur, docent journalistiek en literair schrijven