Auteur: Mohamed Barrie

17/12/2020 - 16:59 Mohamed Barrie

Afgelopen jaar werd journaliste en onderzoekster Warda El-Kaddouri door deBuren, een Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat, uitgeroepen als de meest inspirerende, opkomende denker van het moment. Ze schrijft voornamelijk over de thema’s inclusie, racisme, discriminatie en duurzaamheid. In oktober bracht  Warda El-Kaddouri  het boek Dominantie: Waarom we denken wat we denken uit waarin ze  dieper ingaat op de subtiele manier waarop dominantie onze beelden en verhalen kleurt.

12/02/2018 - 22:51 Mohamed Barrie

Mohamed Barrie recenseert de film die voor een ongeziene hype zorgt: Black Panther is een festijn van Afrofuturism die culturele, visuele en muzikale elementen weet te combineren tot een fenomeen. Niet perfect, maar wel lit.

01/02/2017 - 12:31 Mohamed Barrie

Een meeslepend verhaal waar je bij momenten helemaal warm wordt vanbinnen om dan bij andere momenten jezelf in te moeten houden om niet te vloeken over het onrecht dat zich afspeelt. Onrecht dat zich afspeelt in de levens van vrouwen en Afro-Amerikanen, twee keer pech als je beide bent.

16/11/2016 - 14:47 Mohamed Barrie

Mohamed (24) werd al vaker Zwarte Piet genoemd, meestal zonder slechte bijbedoelingen, maar ook vaak genoeg als scheldwoord. Hij kan zich vinden in de warme sfeer van het Sinterklaasfeest, maar niet een een figuur als Zwarte Piet.

08/11/2016 - 22:40 Mohamed Barrie

De Amerikanen trekken naar de stembus. Maar in North Dakota hebben de oorspronkelijke inwoners van Amerika andere zorgen. Zij vechten en beschermen het recht op proper drinkwater en hun land dat nogmaals dreigt te worden afgepakt.