De eerste editie van Kif Kif-zine 'Het Vrije Woord' is uit!

Afgelopen donderdag presenteerden we tijdens Club Kif Kif de eerste editie van antiracistische zine 'Het Vrije Woord'. Contributors Majda Balhagi, Karen Schets, Avery Bertrand Iradukunda, Karst van Zwet, Ann Li, Tess Van Deynse, Jasmin Tabaković en Abdul Basit droegen hun teksten uit de zine voor in Toko139. Ook de teksten van contributors uit verschillende gevangenissen kwamen aan bod. Hier kun je 'Het Vrije Woord' lezen, en een zelfprintversie van de zine vinden, die makkelijk tot een boekje te vouwen is.

In totaal zullen het komende jaar drie edities worden gepubliceerd van 'Het Vrije Woord'. De teksten in de zine zijn grotendeels afkomstig uit de schrijfwedstrijd met dezelfde titel, die Kif Kif vorig jaar organiseerde ter gelegenheid van haar 20-jarige bestaan. Voor de zine hebben we daarbij geput uit de shortlists van de verschillende jury's. 

We werkten ook samen met De Rode Antraciet, een organisatie die interactie tussen mensen in de gevangenis en erbuiten stimuleert. Via hen ontvingen we verschillende bijdragen in woord en beeld, van schrijvers en tekenaars in Vlaamse en Brusselse gevangenissen. Je kunt de zine hieronder op de computer lezen. Zoals het een ware zine betaamt, kan deze door jouzelf geprint worden. Daarvoor maak je gebruik van de speciale print-versie, waarmee je de zine met één vouw en twee nietjes tot een handzaam boekje maakt
 

De foto's van Club Kif Kif | Behind the zine en de voordracht van Majda Balhagi vind je hieronder.