Het Roze Huis Antwerpen houdt fluitconcert tegen gaybashing

Homohaters worden zondag tijdens Closing Party van Antwerp Pride op Grote Markt symbolisch uitgefloten.
Het Roze Huis Antwerpen houdt fluitconcert tegen gaybas

We willen de hele stad laten zien dat holebi- en transgender zijn ok is, ongeacht culturele achtergrond

 

Homohaters worden zondag tijdens Closing Party van Antwerp Pride op Grote Markt symbolisch uitgefloten.

In de nacht van 12 op 13 juni laatstleden werd in Brussel een man het slachtoffer van zware agressie omwille van zijn geaardheid. Het Roze Huis, de holebi- en transgenderkoepel van de Provincie Antwerpen, reageert geschokt. “Net deze week hangt onze stad vol regenboogvlaggen, ter gelegenheid van het Antwerp Pride festival,” vertelt voorzitter Sven Pichal. “We willen de hele stad laten zien dat holebi- en transgender zijn ok is, ongeacht culturele achtergrond.

En dat vieren we op talloze locaties.” Om haar ongenoegen te uiten, roept de organisatie alle holebi’s, transgenders en hetero’s, allochtonen en autochtonen op om naar de slotmanifestatie van de Antwerp Pride op de Grote Markt te komen nu zondag. “Met een symbolisch fluitconcert maken we duidelijk dat homohaat geen plaats heeft in onze steden,” aldus Sven Pichal.

“We delen fluitjes uit aan de aanwezigen op de Grote Markt. Om 16u30, vlak voor het optreden van Will Ferdy, maken we dan gedurende één minuut een hels kabaal,” zegt coördinator Joke Weckesser. De komende dagen neemt Het Roze Huis nog contact op met andere (Antwerpse) organisaties om deze actie mee vorm te geven. Vlaamse koepel çavaria is alvast van de partij. “Het zou mooi zijn als we hiervoor allianties kunnen sluiten tussen de holebi-, transgender- en allochtone bewegingen in onze stad” besluit ondervoorzitter Tuur Van Hove.

Praktisch

- Zondag 26 juni 2011
- 16u30 - Grote Markt Antwerpen
- Voorzitter Sven Pichal geeft om 16u15 tekst en uitleg aan de stand van Het Roze Huis op het festival

Meer info over dit persbericht en Het Roze Huis Antwerpen
Joke Weckesser, coördinator
0484/938 174
[email protected]

Sven Pichal, voorzitter
0479/263 898
[email protected]


Meer over Het Roze Huis Antwerpen

Met een dertigtal aangesloten holebi- en transgenderverenigingen vervult Het Roze Huis Antwerpen een belangrijke rol binnen het Vlaamse holebi- en transgenderlandschap. Gedragen door vele vrijwilligers werkt de organisatie naar een aanvaarding van het holebi- of transgender-zijn; ook bij minderheden in onze samenleving, zoals allochtonen en ouderen.

Met o.a. een HolebiBib, een tijdschrift De Magneet en een onthaalwerkgroep, wil Het Roze Huis Antwerpen er zijn voor elke holebi, transgender en sympathisant in de provincie Antwerpen. Het Roze Huis ondersteunt bovendien de initiatieven van de bij haar aangesloten verenigingen. Daarnaast wil ze ook een plaats bieden aan zij die zich gewoon, onder gelijkgezinden, eens flink willen amuseren.

Kortom, Het Roze Huis is er voor iedereen!