Kif Kif opent een antiracistische bibliotheek!

In een verrechtsende en gepolariseerde samenleving waarin een steeds harder politiek discours de boventoon voert, is het meer dan ooit nodig om de antiracistische strijd te voeren. Het delen van kennis is daarbij essentieel. Daarom is een toegankelijk aanbod van antiracistische en dekoloniale boeken, en boeken over racisme belangrijk.

Met de eerste antiracistische bib in Antwerpen hopen we daaraan bij te dragen. De feestelijke opening van de bibliotheek vindt plaats op zaterdag 30 oktober om 16:00. De opening is gratis toegankelijk voor iedereen, maar we vragen iedereen wel om zich vooraf in te schrijven via Eventbrite.

De bibliotheek heeft een aanbod van ruim zeshonderd boeken, voornamelijk non-fictie, onder meer over de (overlappende) thema’s racisme, discriminatie, globalisering, intersectionaliteit, feminisme, identiteit en politiek. De boeken die op dit moment beschikbaar zijn, vind je in onze catalogus.

Hoe werkt het?

Stap gerust even binnen in de bib om door de boekenkasten te gaan of om te komen lezen. 

De bibliotheek is gevestigd in Toko139, Statiestraat 139 in Berchem en zal telkens van maandag tot en met vrijdag tussen 10u en 17u te bezoeken zijn.

Omdat een uitleensysteem voor ons als kleine organisatie helaas niet haalbaar is en de boeken dus niet mee naar huis genomen kunnen worden, werken we met een alternatief systeem. Iedereen kan tijdens de openingsuren in Toko komen lezen zolang die wil, misschien met een kopje thee of koffie. Wil je de volgende keer verder lezen in hetzelfde boek? Laat dan je persoonlijke Kif Kif-bladwijzer achter in het boek voordat je weggaat. 

Boeken doneren

Ons boekenaanbod blijft groeien. Veel uitgeverijen en boekhandels hebben al boeken gedoneerd. Wil je onze collectie meehelpen aanvullen en heb je boeken in goede staat over rondom antiracistische en dekoloniale thema’s? Fijn! We staan altijd klaar om ze in ontvangst te nemen!

Spread the word!

Heb je een fijne ervaring gehad met onze bib, vertel dat dan rond in jouw omgeving! Ontdek je een inspirerende passage of quote uit een van de boeken die je met ons wil delen? Dan kan je het ons altijd laten weten via [email protected]. Wij delen die dan via onze platformen ter promotie van de bibliotheek.