VIDEO | Wij zijn solidair met de doelwitten van Schild en Vrienden

Op 12 september staan Schild & Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove en zes anderen terecht voor racisme, het ontkennen van de holocaust, aanzetten tot haat en verboden wapenhandel. Met hun memes verspreidden ze haat en verheerlijkten ze nazisme. Hun haatacties waren en zijn nog steeds vooral gericht tegen vrouwen, mensen met migratieachtergrond en LGBTI+ personen. Na Van Langenhove's aftreden als parlementslid blijft zijn 'activisme' gevaarlijk, waardoor steun voor de juridische strijd tegen extreemrechts cruciaal is.

Jij kan helpen om de opmars van racistische en gewelddadige groeperingen als Schild en Vrienden en Vlaams Belang te stoppen. Bekijk de video, teken de petitie en maak je steun publiek! Over de auteur:

Stef Arends is eindredacteur bij Kif Kif. Eerder werkte hij drie jaar als journalist bij de vaste redactie van de onderzoekswebsite Apache.be. Hij wil met zijn journalistieke werk opkomen voor mensenrechten en een gelijke samenleving. Stef is te bereiken via [email protected] en +31646950236.