Brakage [NoMoBS] - Een Rubiks Kubus van talen

Elf tracks die de wereld weergeven gezien door de ogen van zowat elke nationaliteit die te vinden is op het kiel. Salah, Eazy Lo, R8 en Mike gooien Frans, Engels, Antwaarps en Arabisch door elkaar als ware het een Rubik kubus.
Brakage [NoMoBS] - Een Rubiks Kubus van talen
 

No More Bullshit. Vertaal het vrij als je wil. Brakage is een volwaardig album en is te beluisteren (en kan aangekocht worden) via de gekende kanalen in onze digitale wereld. Elf tracks die de wereld weergeven gezien door de ogen van zowat elke nationaliteit die te vinden is op het kiel. Salah, Eazy Lo, R8 en Mike gooien Frans, Engels, Antwaarps en Arabisch door elkaar als ware het een Rubiks Kubus. Kleurrijk.

De 300.000 views tellende clip van Zehma toont aan dat er wel degelijk een publiek is voor de uitspattingen van deze straatratten. De productie is baklava voor rondhangende jeugd met bounce beats die qua structuur soms vrij voorspelbaar zijn maar bombastisch binnen komen. Stilstaan hierop is zo goed als onmogelijk tijdens een live optreden.

"03"- psychiatrie- zit vol rollende hi-hats en ADHD snare's. Inhoudelijk bewijzen de heren tijdens "l' Histoire D'un Père" en "Een Mystere" dat ze dieper kunnen gaan dan een gemiddelde brag en boast rap. De zang in de hooks geeft soms rust die wel welkom is. De afwisseling in het taalgebruik wakkert nieuwsgierigheid aan naar de betekenis van woorden die gebruikt worden. Kowed Swayed (Zet De Boel Op Z'n Kop) is daar een perfect voorbeeld van. Een "arsenaal" ligt klaar om Nomobs te ondersteunen.

Ze grijpen en geven kansen. Veel meer hoeven we daar niet over te schrijven. Vrijdag 7 februari release party in Kavka. Het gaat warm worden vooraan. Ga zien. Waarom? Durum!