Op regelmatige basis werkt Kif Kif thematische dossiers uit. Die dossiers bundelen steeds een aantal gerelateerde analyse-artikelen en/of interviews. Zo bieden ze een diepgaandere kijk op uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn voor het maatschappelijke debat.
Kif Kif bestaat twintig jaar. Tijd om stil te staan bij de geschiedenis en de verwezenlijkingen van onze beweging, maar ook om vooruit te kijken. We kondigen daarom een schrijfwedstrijd aan waarbij oude en nieuwe stemmen met elkaar in dialoog gaan.
In deze reeks verzamelen we informatie over racisme en psychologie. We onderzoeken of racisme traumatische gevolgen kan hebben, vatten enkele (Amerikaanse) onderzoeken samen en analyseren allerlei psychologische effecten.
Onderwijs is de basis voor een bloeiende samenleving met een actieve democratie, opgeleide professionelen en burgerschap. Voor het individu moet het een goede toekomst verzekeren, voor de samenleving vooruitgang.
Kinderen zijn de toekomst, het is van cruciaal belang dat we hen op een doordachte en respectvolle manier leren omgaan met elkaar, de maatschappij en de wereld. In al haar kleuren.
De gevolgen van klimaatverandering treffen iedereen, maar niet op hetzelfde moment, noch op dezelfde manier of in dezelfde mate. Het is tijd voor een klimaatbeweging die intersectioneel is en expliciet strijdt tegen milieuracisme.
Waarom blijft het in een samenleving gekenmerkt door superdiversiteit zo moeilijk om deze diversiteit te vertalen naar het kleine scherm? Wij legden ons oor te luister bij verschillende betrokken partijen en bundelen de resultaten in dit dossier.
Kif Kif maakt deel uit van IMAN; Islamophobia Monitoring and Action Network, een Europese koepelorganisatie die zich inzet in de strijd tegen islamofobie. Daarnaast vervoegt Kif Kif zich bij het Belgische Forum Belge Islamoph/fobie.
Lamine Bangoura werd op 7 mei 2018 gedood bij een politie-interventie tijdens zijn uithuiszetting. Twee jaar later, op 26 juni 2020, besliste de Raadkamer om de betrokken agenten niet te vervolgen.
Een miniserie van drie podcasts voor en door jongeren. In elke aflevering gaan telkens twee jongeren dieper in op hun ervaringen met racisme en discriminatie. De Andere Kant biedt hen zo de mogelijkheid om hun zijde van het verhaal te vertellen.