Dossiers

Op regelmatige basis werkt Kif Kif thematische dossiers uit. Die dossiers bundelen steeds een aantal gerelateerde analyse-artikelen en/of interviews. Zo bieden ze een diepgaandere kijk op uiteenlopende onderwerpen die van belang zijn voor het maatschappelijke debat.

Boeken 2020

Dit dossier bundelt de recensies van boeken die in 2020 op Kif Kif besproken werden.

Etnisch profileren

Een bundeling analyses en inzichten rond de problematiek van etnisch profileren bij veiligheidsdiensten.
 

Racisme en opvoeding

Kinderen zijn de toekomst, het is van cruciaal belang dat we hen op een doordachte en respectvolle manier leren omgaan met elkaar, de maatschappij en de wereld. In al haar kleuren.
 

COVID-19 en racisme

In dit dossier bundelen we alle artikels en teksten die een link leggen tussen racisme en het coronavirus COVID-19.COVID-19 en racisme
 
 

Geld

De impact van corona op de economie is groot. Het lijkt dan ook van belang om na te gaan hoe we ervoor zorgen dat de kloof tussen arm en rijk niet zal vergroten.

Groetjes uit Grande-Synthe

Zoals veel vrijwilligers rijdt Pat regelmatig vanuit België naar Grande-Synthe om hulpgoederen te verdelen onder vluchtelingen. Hij doet dit al jaren.
 
 

Boeken 2019

Dit dossier bundelt de recensies van boeken die in 2019 op Kif Kif besproken werden.

Verkiezingen 2019

Naar aanleiding van de verkiezingen op 26 mei, analyseert Kif Kif alle partijprogramma’s. We bekijken hun visie op diversiteit en hun concrete voorstellen inzake de strijd tegen racisme.
 
 

Racisme en psychologie

In deze reeks verzamelen we informatie over racisme en psychologie. We onderzoeken of racisme traumatische gevolgen kan hebben, vatten enkele (Amerikaanse) onderzoeken samen en analyseren allerlei psychologische effecten.
 

Kif Kif Filmblog

In deze Kif Kif Filmblog bundelen we interessante filmrecensies van conventionele en minder conventionele films en proberen we vanuit verschillende standpunten films te fileren.
 

Boeken 2018

Dit dossiertje bundelt de recensies van boeken die in 2018 op Kif Kif besproken werden.

Verkiezingen 2018

Nieuws en analyses over de Belgische lokale verkiezingen van 2018.
 
 
 

Koffie met Kif Kif: De grenzen van vrije meningsuiting en activisme

Kif Kif nodigt interessante figuren uit voor een pot koffie en een boeiend gesprek. De gesprekken worden ook telkens tot podcasts verwerkt.

De nomade van de ramadan, part II: Borgerhout in Beeld

Ook dit jaar gaat Claudia Zen Karan een ramadan lang op stap. Terwijl ze met poëtische woorden de blik naar binnen richt, richt ze haar camera naar buiten. Deze keer tracht ze vast te leggen hoe de vastenmaand zich in Borgerhout laat zien.
 

Boeken 2017

Dit dossiertje bundelt de recensies van boeken die in 2017 verschenen.
 

Vijf mythen over islamofobie

Rond het begrip 'islamofobie' bestaan enkele hardnekkige mythen. Onderzoeker Martijn De Koning (Radboud Universiteit & Universiteit van Amsterdam) fileert de vijf meest voorkomende mythen die een debat over het fenomeen belemmeren.