Activiteiten archief t.e.m. zondag 24 maart 2019

 
woensdag 20 maart 2019 - 19:00
De Singel, Antwerpen

Hoe zouden we kunst en wereld vormgeven als we ze vandaag opnieuw konden uitvinden? Vanuit concrete praktijken of wervende utopieën gaan 10 bijzondere persoonlijkheden aan evenveel tafels in dialoog met het publiek over alternatieven voor ons gangbare ontwerp van de werkelijkheid.

donderdag 14 maart 2019 - 19:30
TOKO, Statiestraat 139, Berchem

Tijdens deze avond gaan we in gesprek met professor emeritus Rik Coolsaet over de huidige geopolitieke ontwikkelingen. Wat mogen we verwachten in 2019? Wat zijn de belangrijkste breuklijnen? Wat zijn de uitdagingen? Staat de wereld in brand zoals menig opiniemaker beweert? En zo ja, hoe krijgen we die brand dan geblust?

zaterdag 9 maart 2019 - 14:30
De Roma, Turnhoutsebaan 286, Borgerhout

Met het gloednieuwe festival Female Focus brengt De Roma een tweedaagse ode aan vrouwelijkheid in al haar vormen. Wat betekent het anno 2019 om vrouw te zijn? In de wereld, in Europa, in Vlaanderen, in Borgerhout? Dat is dé vraag waarop diverse changemakers, maar ook minder zichtbare vrouwen, een antwoord zoeken. Verwacht je aan een breed en divers programma met onder meer hiphop optredens, workshops, slam poetry, debat en film.

woensdag 13 februari 2019 - 18:00
Bazzz, Statiestraat 175, Berchem

Een meetingpoint rond de psychologische impact van het hoofddoekverbod. Kawtar Bakir komt haar onderzoek 'De invloed van het hoofddoekenverbod op adolescente moslima’s' voorstellen. Vervolgens bespreken we samen met experte Naima Charkaoui een aantal praktijkcases. Het publiek kan hierna in gesprek gaan met Birsen. De avond wordt in goede banen geleid door Lamia Cheba (Bazzz).

maandag 4 februari 2019 - 18:00
Kavka, Oudaan 14, 2000 Antwerp

Voor deze YOS Slam Poetry en Open Mic avond werd samengewerkt Dekoloniseer Antwerpen ( Afriquya vzw, Ayo vzw, Hand in Hand tegen racisme vzw, Hart boven Hard, Intal vzw, Internationaal Comité vzw, Kif Kif vzw, Kilalo vzw). Performances van o.a. Ado El Ado, Sarah Bekambo, Sec Koe, Esohe Weyden, Ewout Kimwana, Alyssa Gonzalez en Elias Van Dingenen.

zaterdag 2 februari 2019 - 12:40
Antwerpen Centraal

Gezamenlijk vertrek vanuit Antwerpen naar de nationale manifestatie voor een humaan asielbeleid. De manifestatie vertrekt om 13u30 op het Kramersplein in Gent: We nemen de trein (richting Oostende) van 12u06 in Antwerpen Centraal, 12u12 in Berchem. We zien jullie dan!

dinsdag 18 december 2018 - 14:30
Seminarieruimte UA, Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen.

Het debat over dekolonisering en democratisering van de kunsten verhit de kunsten- en culturele sector. Vanuit de idee ‘Conflict Matters’ omarmen en organiseren we in dit seminarie de discussie, het debat en het meningsverschil als hefboom om het transitieproces van de sector te versterken.

zaterdag 24 november 2018 - 13:00
Overleiestraat 45, 8500 Kortrijk

In de vaak verhitte maatschappelijke debatten, komen bepaalde visies dikwijls te weinig aan bod. Soms wil je daarom zelf ook jouw mening laten weerklinken. Alleen, hoe krijg je die mening op papier? Hoe bouw je een argumentatie op? Waarop moet je letten als je een sterk opiniestuk wil schrijven?

donderdag 22 november 2018 - 19:30
De Groene Waterman, Wolstraat 7, Antwerpen

Judith Butler (1956) is één van de meest gelauwerde politieke filosofen en queer theorists van het moment. Ze beet zich vast in onderwerpen zoals de gespannen relatie tussen sekse en gender, queerness, andersheid, (de)secularisering, precariteit en politiek verzet centraal binnen de hedendaagse filosofie.

woensdag 7 november 2018 - 17:00
FMV, Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout,

De Jongerenacademie is een samenwerking van verschillende Antwerpse jeugd – en middenveld organisaties die jongeren willen versterken in het omgaan met het hoofddoekenverbod. In onze tweede infosessie nodigen we juridisch experten uit die uitleggen wat er mogelijk is als je gediscrimineerd wordt op basis van je hoofddoek op school of werk. Wat mag er? Wat mag er niet? Hoe kan je klacht indienen en welke resultaten levert het op? Zijn er nog andere mogelijkheden?


ma
di
wo
do
vr
za
zo
Naar het activiteiten overzicht of naar het archief