More Than Slam: Benefietshow ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen

More Than Slam is een benefietshow ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, georganiseerd door 8 studenten sociaal-cultureel werk aan het HBO5 Antwerpen. Het evenement gaat door op zondag 22 november om 19 uur in het jongerencentrum Kavka.
More Than Slam: Benefietshow ten voordele van Vluchteli

Voor het benefietgedeelte zijn we actief op zoek gegaan naar extra fondsen. Zo hebben we verschillende ingrediënten gekregen van winkels uit de Handelsstraat. Deze ingrediënten hebben we gebruikt om croque monsieurs en cakes te maken die we dan verkochten op onze campus.

 

More Than Slam is een benefietshow ten voordele van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, georganiseerd door 8 studenten sociaal-cultureel werk aan het HBO5 Antwerpen. Het evenement gaat door op zondag 22 november om 19 uur in het jongerencentrum Kavka gelegen aan de Oudaan, in het hartje van Antwerpen. Het belooft een boeiende avond te worden vol met poëzie en muziek. 

Voor ons eindwerk moesten we een evenement organiseren. Na een lange brainstorm waren we het er over eens dat ons evenement maatschappelijk relevant zou moeten zijn. Tegelijkertijd zagen we de schrijnende beelden die ons via het nieuws bereikten, waarin mensen die vluchten van de oorlog onmenselijke kwellingen moesten doorstaan. We willen haat en geweld bestrijden. Niet met bloed en tranen, maar door woorden, door samen te zijn en door ons te amuseren. Als studenten sociaal-cultureel werk willen we ons inzetten voor een samenleving waarin gelijkheid en solidariteit centraal staan. Vluchtelingenwerk Vlaanderen zet zich al jaren in voor het welzijn van mensen op de vlucht. Het leek ons dan ook opportuun om hen te steunen.

More Than Slam is niet alleen maar een benefietshow. We wilden er ook graag jongeren bij betrekken. Daarom organiseren we op dezelfde dag ook workshops slam poetry, rap en beatbox. We willen jongeren de tools geven om hun mening en creativiteit te tonen. Verder willen we ook woordkunst in de kijker zetten. Er is enorm veel talent in Vlaanderen en dat talent verdient een podium!

Voor het benefietgedeelte zijn we actief op zoek gegaan naar extra fondsen. Zo hebben we verschillende ingrediënten gekregen van winkels uit de Handelsstraat. Deze ingrediënten hebben we gebruikt om croque monsieurs en cakes te maken die we dan verkochten op onze campus. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat er nu al een mooi bedrag geschonken kan worden aan Vluchtelingenwerk Vlaanderen.  

We proberen ook de kosten van het evenement zo laag mogelijk te houden. We hebben onder andere de prijs van het promotiemateriaal kunnen verlagen door alles in het zwart-wit af te drukken. Alle artiesten komen ook gratis spelen en we worden bijgestaan door een team van gemotiveerde vrijwilligers die er mee voor zorgen dat we er een feest van kunnen maken.

Tot slot zouden we iedereen willen bedanken die More Than Slam mee mogelijk maken. Jullie bewijzen dat ondanks alle negativiteit, hoop een toekomst heeft! Wij hebben met onze groep bewezen dat, wanneer jongeren met een gemeenschappelijk doel de krachten bundelen, alles mogelijk kan en moet zijn. Laat ons geloven in een toekomst die jongeren, waar dan ook ter wereld, kansen geeft om met opgeheven hoofd door het leven te gaan.