Creatieve herfstreeks 'Helend schrijven'

Welke superkracht zou je willen bezitten om racisme te bestrijden? Of wat zou je schrijven op een doktersvoorschrift van iemand die racisme heeft meegemaakt? Als er nu verschillende ideeën door je hoofd razen, dan is Helend Schrijven wellicht iets voor jou.
Tijdstip
dinsdag 7 november 2023 - 19:00

“Ik voelde me bij vertrek altijd een beetje lichter, ik had meer ruimte in mijn hoofd en minder zorgen.”

“Ik voel me opgelucht. Alsof ik een nieuw deel van mezelf heb ontwikkeld en een nieuwe community gevonden."

“Helend en verbindend. Zeer unieke setting.”

Kif Kif bood vorig jaar de workshop ‘Helend schrijven’ aan: een reeks voor iedereen die slachtoffer is van racisme en dat wil koppelen aan de helende kracht van schrijven. Deze reeks keert in november terug. Tijdens vier bijeenkomsten komen we samen om onze racisme-ervaringen aan de hand van oefeningen en vragen op papier te zetten. Er wordt ruimte gemaakt om elkaars werk te verkennen. De reeks is voor iedereen die slachtoffer is van racisme, en dat wil koppelen aan de helende kracht van (samen) schrijven.

Je hoeft geen ervaren schrijver te zijn om mee te doen, want het draait niet om juiste grammatica, perfecte zinsopbouw of correcte spelling. Er zal veel geschreven en besproken worden, je krijgt ook elke week huiswerk mee naar huis. Goesting om enkele weken samen helend en creatief te pennen is dus genoeg. :)

Voorbereiding

Om af te toetsen wat je verwachtingen zijn en wat we voor elkaar kunnen betekenen, organiseren we vooraf ook individuele kennismakingsgesprekken. Dit zijn dus geen motivatierondes, en verbinden je niet tot deelname. Een gesprek duurt niet langer dan 20 minuten, en kan zowel fysiek als online doorgaan.

Psychotherapeut en Kif Kif- contributor Horia Bali nam deel aan onze eerste reeks Helend Schrijven in 2022. Deze werd destijds ontwikkeld en gegeven door onze collega Habiba Boumaâza. Horia zal de fakkel overnemen en een nieuwe reeks in november 2023 begeleiden.

De reeks gaat door op 7 november, 14 november, 21 november en 28 november, telkens van 19u tot 21u30. We komen bijeen in onze creatieve werkplaats Toko139 in Berchem.

Er is een terugkom-moment voorzien.

Interesse? Schrijf je in via deze link en Horia neemt contact met je op om een kennismakingsmoment te prikken.

Andere vragen? [email protected]

Meer info over de workshop? Lees hier de lovende woorden over het initiatief:

“We moeten meer zorg dragen voor elkaar”

Habiba Boumaâza: ‘Van racistische incidenten herstel je niet. Ze blijven je overkomen’

Helen van racisme door samen met lotgenoten te schrijven en te delen

 

AANMELDEN VOOR DE WORKSHOP