Vormingsdag: anders omgaan met beeldvorming en berichtgeving

De vorming is volzet, maar je kan jezelf wel nog op de wachtlijst zetten

De stroom van beelden die we dagelijks binnenkrijgen bepaalt hoe we kijken naar en omgaan met onze medeburgers. Berichten in de media, posters in het straatbeeld, advertenties op internet,… ze vormen de basis voor diepgewortelde denkkaders die ons gedrag (on)bewust beïnvloeden. Maar hoewel we vandaag de mond vol hebben van concepten zoals ‘inclusieve communicatie’, wordt jammer genoeg te weinig aandacht besteed aan de onderliggende structuren van onze beeldvorming. Met deze studiedag willen we daarom een stapje verder gaan.
Tijdstip
donderdag 29 oktober 2020 - 09:30
locatie
De nieuwe vrede, Vredestraat 22, Antwerpen

Aan de hand van concrete voorbeelden en (inleef)oefeningen graven we dieper in die beeldvorming. Hebben we zelf ook blinde vlekken? En kunnen we onze blik op de wereld omdraaien? We analyseren de patronen in de media, we ontdekken hoe we problematische communicatie kunnen herkennen en we proberen te achterhalen hoe we er anders mee om kunnen gaan.

Of je nu in het jeugdwerk staat, in de cultuursector werkt, de communicatie van een organisatie verzorgt, lesgeeft of journalistiek aan de slag bent, het is van belang beeldvormingsvalkuilen te leren herkennen én de invloed ervan te vermijden.

Schrijf je in via deze link: https://forms.gle/uAd7DVSTx9jM3UZx5

***

De studiedag wordt verzorgd door de interculturele organisatie Kif Kif vzw, die al jaren het thema beeldvorming onderzoekt.

Wanneer? Donderdag 29 oktober van 9u30 tot 16u30.  

Prijs? €25 (koffie, thee en broodjes inbegrepen)

Waar? De nieuwe vrede, Vredestraat 22, Antwerpen