Nina Henkens (algemeen coördinator)

Nina Henkens studeerde af als sociologe en onderzoeksjournalist en werkte verschillende jaren als beleidsmedewerker rond kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties. As algemene coördinator van Kif Kif is ze verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Haar expertisedomeinen zijn de leefwereld van jongeren in de marge en de spanning tussen mensenrechten, veiligheid en discriminatie.

Habiba Boumaâza (stafmedewerker)

Habiba Boumaâza studeerde af als opvoedster, en volgde nadien de opleiding Film- en Videokunst aan de Kunstacademie van Antwerpen. Verschillende audiovisuele kunstprojecten/installaties/workshops/lezingen rond sociale thema's volgden. Als stafmedewerker werkt ze voornamelijk rond mensen op de vlucht, subjectieve media, kunst en kwetsbare doelgroepen. Ze neemt ook het luik van de contributors onder haar vleugels.

Karin Schuitema (stafmedewerker)

Karin Schuitema studeerde archeologie van het Midden-Oosten en deed onderzoek in onder andere Syrië, Egypte en Turkije. Haar onderzoek kwam steeds meer op het snijvlak van geschiedenis, antropologie en politiek te liggen. Zo voerde zij etnografisch en stedelijk onderzoek uit in Istanbul en werkte zij als onderzoeker in conflictstudies op Cyprus. Zowel in deze landen als in Nederland was zij op zowel persoonlijk als op onderzoeksvlak betrokken bij het thema migratie. Visueel beeld, met name fotografie, is vaak een belangrijk onderdeel van haar werk en onderzoek.

Wendy Cruz Rebelo (stafmedewerker)

Wendy Cruz Rebelo is geboren en opgegroeid in Antwerpen. Ze is verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning van de organisatie en beheert het secretariaat en de inbox van Kif Kif. 

Stef Arends (redactie en onderzoek)

Stef Arends volgde de bachelor Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en de master Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden. Eerder werkte hij bij als onderzoeksjournalist bij de vaste redactie van Apache.be, waar hij nog steeds af en toe voor schrijft, filmt en fotografeert. Stef werkt als eindredacteur en onderzoeker bij Kif Kif. 

Zarissa Windzak (communicatiemedewerker)

Zarissa Windzak is geboren en opgegroeid in Suriname, waar zij enkele jaren werkte als all-round journalist. Ze woont inmiddels 12 jaar in België en debuteerde in 2021 met haar eerste kinderboek ‘Liever niet’. Daarnaast is zij mede-oprichter van Words of Colour, een schrijverscollectief voor vrouwen van kleur, en eigenaar van een webshop met speelgoed en kinderboeken die inclusie en positieve beeldvorming stimuleren. 

Mehmet Onur Cevik (beleidsmedewerker)

Mehmet Onur Cevik behaalde een bachelor in de rechten en een master in sociologie en vervolgt zijn doctoraat in de communicatiewetenschappen aan de UGent. In zijn eerdere werken richtte Onur zich op verschillende sociaal-politieke thema’s zoals gendergelijkheid, migratie, mediapluralisme en politieke polarisatie.

Als beleidsmedewerker volgt hij verschillende dossiers op die te maken hebben met islamofobie, praktijktesten, het interfederaal actieplan tegen racisme en het Vlaams Mensenrechteninstituut.

Igor Živković (beleidsmedewerker digitaal en online racisme)

Igor Živković heeft een master in de sociaal-economische wetenschappen behaald aan de Universiteit Antwerpen, en specialiseerde nadien in ontwikkelingssamenwerking en milieurechtvaardigheid. Hij heeft onderzoek gedaan naar het discours van radicaal-rechts rond klimaatverandering en naar gender- en klimaatongelijkheid. Sindsdien heeft hij zich toegelegd op storytelling. Igor werkt momenteel als beleidsmedewerker voor Kif Kif rond online racisme, met een nadruk op AI, data en racisme.

Algemene Vergadering

Rania Karoui (co-voorzitter)

Rachid Baitar (co-voorzitter)

Karim Ettourki

Nadia El Allaoui

Joren Janssens 

Anne Claeys  

Joke Blockx

Sultan Erdogan

Yasmina El Kaddouri

Tuly Salumu

Madonna Lenaert

Lotus Li

Layla El-Dekmak

Wouter Arrazola de Onate