#Whiteprivilige - het debat

Het concept “white privilege” wekt veel controverse op. Op 18 november willen we even loskomen van de verhitte discussies in de (sociale) media en een ruimte creëren waarin het thema in de diepte kan besproken worden.
Tijdstip
zondag 18 november 2018 - 13:00
locatie
Ommeganckstraat 35, 2018 Antwerpen

Het concept “white privilege” of "wit privilege” wekt veel controverse in de antiracistische beweging. Deze controverse heeft er zelfs toe geleid dat sommige antiracisten steeds moeilijker met elkaar in gesprek gaan.

Niettemin willen we het debat over dit thema alsnog aangaan. We doen dat op 18 november door even los te komen van de verhitte discussies in de (sociale) media. We creëren een ruimte waar respect voorop staat en waar elkeen zich kan uitspreken met de garantie dat er geluisterd wordt. Zo willen we een constructieve bijdrage bieden aan de discussie over de strategie van de antiracistische beweging in Vlaanderen.

Het panel dat we voor deze gelegenheid samenstelden bestaat uit:

Rachida Lamrabet (schrijfster en juriste), Mohamed Barrie (activist), Dominique Willaert (artistiek leider van Victoria Deluxe) en Anya Topolski (filosofe en columniste). De moderators zijn Sarah Scheepers (ELLA vzw) en Mohamed El Khalfioui (Kif Kif).

Dit debat wordt georganiseerd door Movement X, Ella vzw, Karamah EU, Hand in Hand, Steunpunt Antifascisme, Motief, Kif Kif, Hart Boven Hard en Een Andere Joodse Stem (EAJS).

Programma:
13.00: Deuren open
13.30: Inleiding & historiek
14.00-16.00 Debat
16.00 Slotwoord
16.00 – 18.00 Netwerkmoment

Inschrijven is verplicht op de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfutLJTtX3vKSO4DWNIbKtKbZRSVSl…