Kif Kif-zine 'Het Vrije Woord' | lees de tweede editie online, of print je eigen zine!

Gisteren presenteerden we tijdens Club Kif Kif de tweede editie van antiracistische zine 'Het Vrije Woord'. Contributors Havva Çal, Karen Schets, Nour Sweid, Rosa Moran Delgado en Amin Majidi en inhoudelijk medewerker Karin Schuitema droegen hun teksten voor of vertelden hun verhaal in Toko139. Kif Kif-stagiaire Evita Morel presenteerde de avond. Hier kun je 'Het Vrije Woord #2' lezen, en een zelfprintversie van de zine vinden, die makkelijk tot een boekje te vouwen is.

Deze zine is het vervolg op 'Het Vrije Woord' #1, die je hier kan terugvinden. De teksten in beide zines zijn grotendeels afkomstig uit de schrijfwedstrijd met dezelfde titel, die Kif Kif in 2021 organiseerde ter gelegenheid van haar 20-jarig bestaan. Voor de zine hebben we daarbij geput uit de shortlists van de verschillende jury's. 

We werkten ook samen met De Rode Antraciet, een organisatie die interactie tussen mensen in de gevangenis en erbuiten stimuleert. Via hen ontvingen we verschillende bijdragen in woord en beeld, van schrijvers en tekenaars in Vlaamse en Brusselse gevangenissen. Je kunt de zine hieronder op de computer lezen. Zoals het een ware zine betaamt, kan deze door jouzelf geprint worden. Daarvoor maak je gebruik van de speciale print-versie, waarmee je de zine met één vouw en twee nietjes tot een handzaam boekje maakt

De foto's van Club Kif Kif | Behind the zine vind je hieronder.