Jongerenacademie 'Wat met het hoofddoekenverbod?'

Wanneer, waarom, waar en door wie werd een hoofddoekenverbod ingevoerd? Dat zoeken we samen uit in een reeks bijeenkomsten voor jongeren (16-25) . We denken ook na over manieren om met dat verbod om te gaan, om er tegen te strijden en om zich in te zetten voor mensenrechten.
Tijdstip
donderdag 13 september 2018 - 18:00
locatie
Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout

Wat: Op de bijeenkomsten kunnen jongeren hun stem laten horen en toetsen aan die van experten en ervaringsdeskundigen (onder andere Ida Dequeecker en Yasmina Akhandaf van BOEH) . Naargelang de vragen die daaruit voortkomen gaan we aan de slag met informatieve lezingen (bijvoorbeeld over “ken je rechten”), discussiegroepen (bijvoorbeeld over “hoe persoonlijk en/of samen reageren op het verbod”), media- en debattraining.

Praktisch: Grote Startbijeenkomst: donderdag 13 september om 18u in bij het FMV (Oudstrijdersstraat 9, 2140 Borgerhout). Einde is voorzien om 21u. Wij voorzien hapjes en drankjes. De bijeenkomst is gratis. Het is fijn als je vooraf een seintje geeft via [email protected] zodat we voor iedereen genoeg eten en drinken kunnen voorzien. 

Voor wie: Alle jongeren (man – vrouw, moslim – niet –moslim) tussen 16 en 25 jaar

Door wie: Een samenwerking tussen BOEH, Uit De Marge, Kifkif, Bazzz vzw, Karamah EU, FMV vzw

Belangrijk: Onze bijeenkomsten moeten een plek zijn waar iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn. Verkiezingskandidaten die op campagne zijn vragen wij om op een andere moment te komen kennismaken. 

Vragen? Neem contact op met Nina Henkens van Uit De Marge (0475/53.17.72) of Imaan Snijders van BOEH ([email protected])