Het Rijpen van de Geesten

De woorden van De Wever zijn niet meer weg te denken uit onze media. De stem van N-VA domineert zowel op TV, in de krant als online. Dit fenomeen wordt nauwgezet geanalyseerd in dit Kif Kif e-boek van Ico Maly.

Het Rijpen van de Geesten
 

Vlaanderen en N-VA zijn hot. De Wever, en in mindere mate Bracke, zijn Vlaanderens Great Communicators. De woorden van De Wever klinken intelligent en iedereen denkt te weten wat ze betekenen en wat N-VA wil bereiken. Hun boodschap circuleert massaal en zit verpakt in handige oneliners en stopwoordjes zoals “een land, twee democratieën”, “oversolidariteit”, “een tsunami aan belastingen”, “een ethische identiteit”, …

Dit boek analyseert het N-VA-discours in de mainstreammedia. Wie is dé Vlaming en hoe ziet het ideale Vlaanderen eruit als N-VA het voor het zeggen krijgt? Bouwt N-VA aan een inclusieve democratie of is uitsluiting deel van hun project? En welke rol spelen media –optredens in hun politieke strijd? Het project van N-VA is in dit boek in kaart gebracht en onderworpen aan een kritische blik.

Het discours van De Wever & co is echter niet alleen oververtegenwoordigd in onze media. Honderden mensen zeggen identiek hetzelfde op café, Facebook, blogs en commentaarmodules op sites van de mainstreammedia. Hoe komen die reacties tot stand en welk verhaal ze vertellen? De circulatie van het N-VA-discours in de sociale netwerken is dominant.

Dit boek is vernieuwend en daardoor uniek in zijn soort. Internet speelt een steeds grotere rol in het maatschappelijk leven. Dit boek haakt in op die realiteit, want ook de politiek ontsnapt al lang niet meer aan het internet. In tegendeel: internet is een machtig politiek wapen.

Hieronder vind je het boekje in verschillende formaten. Wenst u het boek te lezen op I-books of een andere e-reader, dan kan u het epub -bestand downloaden. Ben je 'old-school' en lees je liever op papier, dan kan je de pdf-versie downloaden en afdrukken als een boekje.