[ Ali's Wonderland ] Durven smullen voor de verandering

Vorige keer kregen jullie de eerste kandidaat voor ‘Kies Partij voor Mij’. De jury heeft ondertussen kunnen beraadslagen onder het toeziend oog van de publieke opinie
[ Ali's Wonderland ] Durven smullen voor de verandering

Geen tweederangsham-burgers meer! Iedereen gelijk voor het vet!

 

Vorige keer kregen jullie de eerste kandidaat voor ‘Kies Partij voor Mij’. De jury heeft ondertussen kunnen beraadslagen onder het toeziend oog van de publieke opinie:


Presentator Wonderland Alain:
En dat was dus onze speech van Wilfriet. Dan nu even kort horen wat de jury ervan vond? En daarna gaan we over naar de tweede kandidaat vanavond. Jurylid Jürgen: Een beetje saai de toespraak Wilfriet, Er moet meer vrouwelijk schoon zijn om de aandacht af te leiden.
Jurylid Siegfried Blaffer: Nee Jürgen, ik denk dat Marten Wilfriet net aangetoond heeft dat je als je genoeg volharding en visie hebt, je geen babes nodig hebt om het gebrek aan inhoud  & ervaring te camoufleren.
Jurylid Silly Wonders:
 “Geen tweederangsham-burgers meer! Iedereen gelijk voor het vet!”
Ik denk dat de Smulpartij heel veel potentieel heeft voor de toekomst. Ik ben alvast verkocht Mr. Marten! U schept een mogelijk trouwe achterban door te teren op ongenoegen. En door dit te combineren met een blik resoluut gericht op de toekomst krijg je een subliem appetijtelijk mengsel. Vooral de zondeboktactiek moet je veel herhalen!  

Presentator Wonderland Alain:  Hartelijk dank, jury!
Soms komt de waarheid uit een kindermond, bijvoorbeeld op een verkiezingsavond … en soms heb je dagen dat het echt meezit … Even kijken of onze tweede kandidaat geluk zal hebben. Bereid je voor op een moordend interview! Jan Philips Spraakwater van de Partij tegen de Politieke Correctheid was onze verrassende halve finalist …van vorige week. Het publiek roept in koor: het rad … het rad …!

Presentator Wonderland Alain: We draaien even aan ‘het rad van Fortuyn’ om te weten welke politieke interviewstijl het zal worden…. En het is…het is …het waarheidsserum!

Publiek applaudisseert en gaat uit zijn bol. Koorzangen vullen de studio met ‘we want more, we want more’…

Presentator Wonderland Alain: En dus .. krijgen jullie meer … voor het eerst een interview met een gehaaide journalist die jullie allemaal kennen omwille van zijn vinnigheid. Dames en heren: het neusje van de zalm maar met een licht ranzig kantje. Hij voelt zich als een vis in het politieke rioolwater en gaat recht op zijn doel, hier is hij dan: Piet Boel. Wel dames en heren … het ingespoten waarheidsserum bij Jan Philips Spraakwater begint te werken. Piet Boel, dat wordt een lekkere kluif, hé! Attack!

Publiek applaudisseert.

Piet Boel: Dank u.
- Wel Jan Philips, kunt u ons in kort vertellen waar uw partij voor staat?

- We zijn tegen de politieke correctheid.
- Da’s wel heel erg kort, wat zijn uw thema’s?
- We zijn voor meer loon, meer vakantie, een sterkere economie.
- Wie niet? Wie niet? U zei ooit in een van de vorige afleveringen: politiek is zoals niezen, het valt niet onder controle te houden …Verliest u soms controle?
- Voorlopig nog niet. (Lacht) Maar ik ben dan ook nog niet verkozen, hé. Dus veel kan er nog niet verkeerd lopen.
- Klopt het dat u als kind fan was van kapitein Zeppos?
- Ja. Kapitein Zeppos was mijn grote held. Ik heb er veel uit geleerd. Over opoffering, moed, echte waarden, ...
- Zeg Wonderland Alain, ben je zeker dat het waarheidsserum werkt?
Presentator Wonderland Alain:
Ja hoor, maar misschien moet je wat meer doorvragen Mr. de Journalist.
- Begrepen. En wat heb je concreet geleerd uit kapitein Zeppos dat nuttig is voor de politiek?
- Laat de anderen zich maar opofferen, dan kan jij met de pluimen gaan lopen door postuum lintjes uit te delen. Een beetje zoals George W.
Amaai Wonderland Alain! Straf spul!
- Critici menen dat uw politiek programma maar bitter weinig voorstelt. Dat u teveel de sloganeske toer opgaat en de ideologie vervangen is door marketing. Wat zou u hen antwoorden?

- Dat ik hen beloof in de toekomst erop te letten en niet zo doorzichtig te werk zal gaan? Ik open binnenkort een blog en interactieve website. Daaruit zullen we het programma van de toekomst vormen. Noem het de ultieme directe democratie. Via internetpolls, facebookgroepen en een enquête verstuurd via mailing aan alle spelers van Maf-Ja Wars bepalen we de waan van het moment. Dit soort cyberideologie zal leiden tot het nieuwe digitale evangelie van de politiek. Een aantrekkelijk product op maat en lekker flashy. We willen enkel de beste profeten: de marketeers, de studiediensten, reclamebureaus, peilingverantwoordelijken, … Ja, politiek is een echt teamwerk geworden!
- Maar al die marketing gaat dat niet te ver?
- Nee hoor, de kiezer moet een goed gevoel krijgen als hij stemt. Want hij is het waard!
Want laten we eerlijk zijn. Welke problemen kunnen politici nog oplossen in deze geglobaliseerde wereld? Hoe kan je als partij nog iets betekenen? Door een sterke merknaam neer te zetten! Met veel reclame en propaganda kun je iedereen voor aap houden! - U bent nu politicus, maar vroeger was u dokter, daarna zeeman, boekhouder, taxichauffeur, …  Kunt u ons vertellen waarom u nu voor politicus koos?
- U zou die vraag niet stellen als u zag hoe ik reed als taxichauffeur! (lacht)
Ik heb met veel enthousiasme die betrekkingen beoefend, maar ik wou meer. Niet dat ik aan lager wal ben geraakt of zo… maar laat ik het over een andere boeg gooien. Deze maatschappij is ziek en heeft een dokter nodig. Iemand die placebo’s toedient zodat mensen geloven dat ze beter worden. “Het doel heiligt alle middelen, astma helpt!” zei mijn grootvader altijd.
Da’s belangrijk. En met alleen maar negativisme zal het niet lukken. Ik kom op tegen gekanker!
- Wel laten we eindigen met deze positieve noot!


Lees ook de vorige afleveringen van Ali's Wonderland: De eerste aflevering van Ali's Wonderland De tweede aflevering van Ali's Wonderland De derde aflevering van Ali's Wonderland De vierde aflevering van Ali's Wonderland De vijfde aflevering van Ali's Wonderland De zesde aflevering van Ali's Wonderland De zevende aflevering van Ali's Wonderland

Fan van Ali? Wordt vriend met hem op facebook

Meer info over Ali's Wonderland? Surf naar de Wonderland website Of  mail Ali