Beeldbrekers 27 november: Homofobie, seksisme en racisme. Kan men het ene bestrijden zonder het andere?

'Beeldbrekers' naar aanleiding van de eerste homofobe moord in België, de VOLT-reportage en de documentaire “Femme de la rue”. Homofobie, seksisme en racisme, kan men het ene bestrijden zonder het andere?
Beeldbrekers 27 november: Homofobie, seksisme en racism

In gesprek met Said Al Nasser (Merhaba) en Chia Longman (UGent, Ella vzw)

 

din 27/11/2012 - 20:00 > 22:00

Naar aanleiding van de eerste homofobe moord in België, de VOLT-reportage over gay-bashing van verleden week en de documentaire “Femme de la rue”.

Met Said Al Nasser (Merhaba) en Chia Longman (UGent, Ella vzw) Moderator: Samira Bendadi (MO*)

Je kan in sommige wijken in Brussel niet meer kiezen welke kleren je aantrekt of met wie je hand in hand loopt. De kans dat je als homokoppel in elkaar geslagen wordt of dat je als vrouw seksueel geïntimideerd wordt door allochtone jongeren zou te groot geworden zijn. Meer en meer mensen klagen dit grootstedelijk fenomeen luidop aan. Hoewel de feiten vaak het tegendeel bewijzen, wordt geweld tegen homo’s en seksisme vaak gelinkt aan de vreemde afkomst of religieuze overtuiging van de daders van dit grensoverschrijdend gedrag. Is seksime en homofobie dan het privilege van een minderheid in onze samenleving? Hoe kan men deze selectiviteit verklaren? Hoe kan men opkomen tegen dergelijke vooroordelen? Onder de noemer ‘Je weet waar discriminatie begint maar niet waar het eindigt’ voert een segment van het middenveld in Vlaanderen actie tegen elke vorm van discriminatie. Homofobie, seksisme en racisme. Kan men het ene bestrijden zonder het andere?
 

Pianofabriek, Kif Kif, Masereelfonds & Mo*
De Pianofabriek, fortstraat 35, Sint Gilles