Beltud lanceert cartoonwedstrijd naar aanleiding van 50 jaar migratie

Beltud organiseert naar aanleiding van 50 jaar migratie de cartoonwedstrijd "50 jaar in België"
Beltud lanceert cartoonwedstrijd naar aanleiding van 50

Beltud roept alle creatieve geesten op om het verhaal te brengen van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap en na te denken over de geschiedenis en bijdrage van de migratie

 

Zoals u misschien reeds hebt vernomen, wordt in 2014 het 50ste jaar van de Turkse en Marokkaanse migratie naar België gevierd. Naar aanleiding daarvan lanceert de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) in samenwerking met zijn partners Press Cartoon Belgium en European Cartoon Center de cartoonwedstrijd “50 jaar in België”.

In de jaren ‘60 en ‘70 sloot België met een aantal landen bilaterale akkoorden met de bedoeling arbeidsmigranten aan te trekken voor tewerkstelling in de Belgische industrie. Het akkoord tussen België en Turkije werd officieel op 16 juli 1964 en was het startschot voor de migratie van de Turkse arbeiders. Naar aanleiding van deze bijzondere gebeurtenis lanceert Beltud in samenwerking met zijn partners Press Cartoon Belgium en European Cartoon Center de tweede editie van de cartoonwedstrijd “50 jaar in België”.

Beltud roept alle creatieve geesten op om het verhaal te brengen van de Turkse en Marokkaanse gemeenschap en na te denken over de geschiedenis en bijdrage van de migratie, het samenleven in diversiteit en de uitdagingen van de multiculturele samenleving. Beltud wist onder andere cartoonisten Kim, Marec en Canary Pete te strikken als juryleden. De 3 beste cartoons worden beloond met geldprijzen van 1000, 750 en 500 euro.

Aansluitend de wedstrijd zal de een selectie van cartoons gedurende het hele jaar 2014 op belangrijke plaatsen in verschillende steden tentoongesteld worden. Aan de hand van de sprekende en humoristische cartoonkunst wil Beltud het 50ste jaar aanwezigheid van de Turkse en Marokkaanse gemeenschappen op een ludieke manier onder de aandacht brengen, de gemeenschappen dichter bij elkaar brengen en het samenleven in diversiteit op een originele manier illustreren.

Meer informatie op www.cartoonwedstrijd.be