Chika Unigwe wint Afrika's grootste Literaire Prijs: The Nigeria Prize for Literature

Zeer, zeer groot nieuws: Chika Unigwe wint voor Fata Morgana de Nigeria Prize for Literature, ter waarde van maar liefst 100.000 dollar.
Chika Unigwe wint Afrika's grootste Literaire Prijs: Th

Uiteindelijk won Unigwe, die al jaren in België woont en werkt, het pleit. Het hoofd van de jury, professor Abiola Irele, merkt op dat Fata Morgana opvalt door het medeleven dat uit het boek spreekt.

 

Zeer, zeer groot nieuws: Chika Unigwe wint voor Fata Morgana de Nigeria Prize for Literature, ter waarde van maar liefst 100.000 dollar.


Begin september werd bekendgemaakt dat Unigwe op de longlist van tien genomineerden stond. Op de shortlist stonden voor het eerst in de geschiedenis van de prijs drie vrouwen: Unigwe, Ngozi Achebe en Olusola Olugbesan. Uiteindelijk won Unigwe, die al jaren in België woont en werkt, het pleit. Het hoofd van de jury, professor Abiola Irele, merkt op dat Fata Morgana opvalt door het medeleven dat uit het boek spreekt.


Het prijzengeld voor de Nigeria Prize for Literature is een van de grootste ter wereld. Deze prijs wordt uitgereikt aan uitzonderlijke schrijvers en wetenschappers uit Nigeria. Iedere vier jaar wordt er afwisselend tussen de disciplines fictie, poëzie, theater en kinderliteratuur.

Eerdere winnaars waren Adeleke Olufemi Adeyemi, Prof. Esiaba Irobi en Kaine Agary. Nooit eerder woonde de winnaar van deze prijs niet in Nigeria.


Bron: DSTV


Foto: Koen Broos