'Curieus' roept Rode Duivels op om match tegen Israël te boycotten - Tous Ensemble, maar niet in Israël!

Het bericht over de vier vermoorde voetbalspelertjes op een strand in Gaza roept verontwaardiging op. Curieus maakt een vuist en roept de Rode Duivels op om hun wedstrijd in Israël te boycotten.
Door: Curieus - 21/07/2014 - 21:02
'Curieus' roept Rode Duivels op om match tegen Israël

wij zijn de beste supporters van de wereld. Maar op 9 september geven wij forfait. Beste duivels, chèrs diables, jullie ook?

 

Curieus maakt een vuist en roept de Rode Duivels op om hun wedstrijd in Israël te boycotten.

Het bericht over de vier vermoorde voetbalspelertjes op een strand in Gaza roept verontwaardiging op. Het Israëlische leger houdt het op een “tragisch incident”. Wij vinden het vooral een degoutante oorlogsmisdaad waarbij vier spelende kinderen koudweg vermoord zijn.

Op 9 september 2014 spelen de Rode Duivels in Israël hun eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Curieus supporterde afgelopen juni de ziel uit haar lijf voor de karakterkoppen van de Belgische ploeg. En nu rekenen we meer dan ooit op dat sterke karakter van die ploeg. Want het buitenproportionele geweld van Israël in Gaza smeekt om een sterk signaal. En een boycot of forfait van onze Duivels, dat ìs een sterk signaal.

Ook zanger Daan riep op zijn Facebookpagina de Rode Duivels al op om voor hun eerste kwalificatiewedstrijd forfait te geven. Wij kunnen zijn oproep enkel steunen.

Ondertussen lazen we in Knack Sportmagazine dat de KBVB de Europese voetbalbond UEFA een brief stuurde met een vraag om duidelijkheid te scheppen over de situatie in Israël. Helaas gaat het niet over een vraag naar duidelijk. “De reden is dat we gewoon de verschillende opties willen kennen voor die reis. September is al snel in zicht, en we moeten stilaan beginnen denken aan het boeken van de hotels, trainingsvelden en andere accommodatie.” Wij hopen toch dat de voetbalbond om een ander soort duidelijkheid zal vragen.

Want wij zijn de beste supporters van de wereld. Maar op 9 september geven wij forfait. Beste duivels, chèrs diables, jullie ook?

U kan onze oproep steunen op Facebook (pagina Tous Ensemble. Maar niet in Israël). Laten we samen een vuist maken. En veel lawaai. Want het is onze verdomde plicht om te reageren.

https://www.facebook.com/pages/Tous-Ensemble-Maar-niet-in-Israël/145196…

Contacteer ons gerust

[email protected] - 0477 27 55 74
[email protected] - 0485 58 05 22