Een nieuwe wandeling

In de gevangenis van Gent speelt momenteel de theatervoorstelling ‘Een nieuwe wandeling’. Veertien gedetineerden en geïnterneerden zoeken in deze bijzondere voorstelling hoe ze na het uitzitten van een korte of lange schorsing terug op het veld kunnen geraken.
Een nieuwe wandeling

ieder van ons voelt zich op de één of andere manier in of door het leven gevangen: we werken te hard, we slagen er niet in om de juiste woorden te vinden, we rennen van hot naar daar, we kwetsen elkaar zonder dat we dit willen,…

 

 

In de gevangenis van Gent speelt momenteel de theatervoorstelling ‘Een nieuwe wandeling’ – een productie van Victoria Deluxe i.s.m. De Rode Antraciet en de Gevangenis Gent.

Veertien gedetineerden en geïnterneerden zoeken in deze bijzondere voorstelling hoe ze na het uitzitten van een korte of lange schorsing terug op het veld kunnen geraken.

De twee regisseurs – Caroline Petrick en Dominique Willaert – geven de fantasie van de gedetineerden en geïnterneerden een centrale plaats. 

De spelers gingen samen in gesprek over de manier waarop ze hun fantasie aanwenden om later opnieuw deel uit te maken van onze samenleving.  Opvallend is hoe naast de fysieke opsluiting ook andere vormen van gevangenschap worden gereveleerd.

De voorstelling boeit vooral omwille van de sobere enscenering en het grote verlangen dat de spelers op scène uitstralen. 

Veel mensen die in de zaal zitten zullen zich ongetwijfeld herkennen in de centrale verhaallijn: ieder van ons voelt zich op de één of andere manier in of door het leven gevangen: we werken te hard, we slagen er niet in om de juiste woorden te vinden, we rennen van hot naar daar, we kwetsen elkaar zonder dat we dit willen,…

In de hoofden van de gedetineerden en de geïnterneerden start er dag op dag een nieuwe wandeling: de metafoor van hoe elk van hen in hun verbeelding op zoek gaan hoe ze opnieuw een plekje kunnen krijgen in onze samenleving.
En deze verbeeldingsoefening lijkt zowaar geen gemakkelijke tocht.

Publieksvoorstellingen op zondag 18 en zondag 25 november om 15h en 19h
Voor meer info: www.victoriadeluxe.be