Etnisch-culturele minderheden overwegen acties tegen schoenwinkels Torfs

Brussel 10 februari- Het Minderhedenforum sluit niet uit dat er acties volgen op de uitspraken van Wouter Torfs over vrouwen met een hoofddoek in zijn winkelketen. Torfs maakt zich sterk dat zij niet bij hem aan de slag mogen.
Etnisch-culturele minderheden overwegen acties tegen sc

Als moslima’s langs de kassa passeren, dan is er plots geen probleem

 

Brussel 10 februari - Het Minderhedenforum sluit niet uit dat er acties volgen op de uitspraken van Wouter Torfs over vrouwen met een hoofddoek in zijn winkelketen. Torfs maakt zich sterk dat zij niet bij hem aan de slag mogen. De organisatie zal dat standpunt nu bekendmaken bij de ruime achterban. Dit zegt Naima Charkaoui, directeur van het Minderhedenforum in een mededeling.

Vandaag heeft het Minderhedenforum een eerste contact hierover met de achterban. Zij zijn verontwaardigd over zijn uitspraken en hekelen de hypocrisie. Volgens Charkaoui moet Torfs erbij stilstaan dat ontzettend veel mensen uit zijn cliënteel een hoofddoek dragen. ‘Als moslima’s langs de kassa passeren, dan is er plots geen probleem’, klinkt het misnoegd.

Bovendien ziet de organisatie in deze uitspraken een verharde tendens tegen moslisms. ‘ Wij pikken het niet dat een groot deel van de minderheden zo in een slecht daglicht komt te staan en hen kansen worden ontnomen. Daar wringt de schoen. Ook Hema wees in 2010 zonder verpinken een vrouw met hoofddoek de deur.’

Volgens Charkaoui is het hoofddoekenverbod van een stad, een school of een winkel ‘de interculturele samenleving in de ogen kijken en ze dan vervolgens sluiten’. Ze wil dan ook dat Torfs onmiddellijk zijn regels aanpast uit respect voor een grote groep zelfbewuste vrouwen. Gebeurt dit niet dan volgen er acties,’ klinkt het.

Informatie: Bram Sebrechts persverantwoordelijke 02 – 204 07 82