Expo POPARTE

De expositie POPARTE stelt voor het eerst in Vlaanderen kunstwerken tentoon van creatieve individuen uit de MENA-regio en haar diaspora, die zich laten inspireren door de popart-beweging. 

Expositie POPARTE - Prikkelende popart kunst uit Midden-Oosten & Noord-Afrika

De expositie POPARTE stelt voor het eerst in Vlaanderen kunstwerken tentoon van creatieve individuen uit de regio en haar diaspora, die zich laten inspireren zijn door de Popart-beweging.  

Dertien kunstenaars gebruiken beeldende kunst om hun eigen tradities, omgeving en identiteit uit te beelden. Ze laten zich hiervoor inspireren door de kunstbeweging popart. De artiesten hervormen banale objecten uit de consumptiemaatschappij of massacultuur tot kunstvoorwerpen. Popart haalt kunst letterlijk van haar voetstuk en dompelt haar onder in de alledaagse popcultuur. De kunstenaars ontleenden hun inspiratie en thema’s aan populaire beeldverhalen zoals tijdschriften, stripverhalen, sociale media en popmuziek. 

De rode draad in de expositie is de zoektocht naar een eigen identiteit in een geglobaliseerde en consumptie-gerichte wereld.

Wie in stereotypen denkt over ‘Arabische’ popart komt bedrogen uit. Een nieuwe generatie kunstenaars overstijgt de clichés over de MENA-regio en laat zich inspireren door de visuele cultuur, de politiek en de invloed van de globalisatie. Dit geheel leidt tot verbluffende en prikkelende cross-culturele designs.  

De tentoonstelling vindt plaats in ’t Werkhuys in Borgerhout, Antwerpen van 15 maart tot en met 28 maart 2019.  Vernissage van de expo is op donderdag 14 maart om 19u. Op weekdagen is de tentoonstelling te bezoeken tussen 13u en 20u en in het weekend tussen 13u en 18u. 

Concept

AL. ARTE // Malikka Bouaissa

Curators

Malikka Bouaissa
Anneleen Van Wulpen

Geselecteerde kunstenaars

Mouad Aboulhana       El Moustach   
Sarah Addouh             Narmeen Hamadeh
Dar Fatyme                 Rezza Mohebbi
Abdulaziz Alsefri         Shahad Nazer
Nisran Azouaghe        Hiba Widadi
Rabee Baghshani       Adnan Samman       

AL.ARTE is een artistiek platform dat focust op film, beeldende kunsten, muziek, theater, mode en andere culturele uitingen in een East meets West-setting.

www.alarteprojects.com
volg ons op instagram: @alarteprojectsOver de auteur:

Al.Arte organiseert artistieke & culturele projecten, evenementen en exposities in een East-meets-West setting.