Gedeelde verhalen voor een duurzame toekomst

Schrijvers en documentairemakers slaan er de brug naar het publiek. Zij brengen zowel oplossingen als uitdagingen onder de aandacht en horen al te graag wat jij denkt over hun visie, verhaal of getuigenis.
Gedeelde verhalen voor een duurzame toekomst

Uiteraard kan iedereen vragen stellen of zijn mening laten horen in gesprekken en debatten. Bovendien kan je in gesprek treden met opiniemakers aan één van de 'Trage Tafels' of een speeddate aangaan met een organisatie

 

Het Groene Boek: gedeelde verhalen voor een duurzame toekomst.

Op zondag 6 mei vindt in het Zuiderpershuis in Antwerpen de tweede editie plaats van Het Groene Boek: een uitgelezen programma van verhalen over en voor een duurzame toekomst.

Het Groene Boek laat zien dat iedereen kan meewerken aan de duurzame samenleving. Schrijvers en documentairemakers slaan er de brug naar het publiek. Zij brengen zowel oplossingen als uitdagingen onder de aandacht en horen al te graag wat jij denkt over hun visie, verhaal of getuigenis.

Romanschrijvers gaan met elkaar in gesprek over het milieu. Daarnaast staan o.a. kritische gedachtewisselingen over het gebruik van GGO's en de problematische overbevissing op het programma. Vooruitstrevende praktijkvoorbeelden rond bijv. de ruil- en deeleconomie worden in de kijker gezet. Buitenlandse auteurs komen ook aan bod, zoals Andrew Simms van the New Economics Foundation, die in twee debatten zijn visie zal verwoorden. Een visionair scenario voor de toekomst wordt besproken in een interview van Steven Vromman met de Britse successchrijfster Saci Lloyd over haar 'Dagboeken van een klotejaar'.

Uiteraard kan iedereen vragen stellen of zijn mening laten horen in gesprekken en debatten. Bovendien kan je in gesprek treden met opiniemakers aan één van de 'Trage Tafels' of een speeddate aangaan met een organisatie die duurzaamheid in haar DNA heeft zitten.

Doorheen de dag worden enkele spraakmakende documentaires over sociaal-ecologische thema's vertoond.

Stof genoeg dus om een tweede editie van 'Het Groene Boek' te schrijven, met interactie en inspirerende gedachtewisseling als rode draad.

Luister naar en schrijf mee aan deze veelzijdige verzameling van duurzame verhalen, op zondag 6 mei vanaf 11u30 tot 22u in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Neem voor het volledig programma alvast een kijkje op de website www.hetgroeneboek.be of www.facebook.com/hetgroeneboek.

Het Groene Boek heet je welkom!