Hazira helpt jongeren met hun studies

“Er zijn veel kinderen die slim genoeg zijn om te studeren, maar ze zijn vaak niet genoeg gemotiveerd. Ik wel hen tonen dat het wel lukt. Hazira Menzi (21 jaar) is een van de coaches van ‘100 jongeren maken het’. Een keer per week helpt ze kinderen van allochtone origine met hun studies.

‘100 jongeren maken het’ is het nieuwe en unieke project van de stad. 100 jongeren zetten zich een jaar lang één keer per week in om kinderen van allochtone origine te helpen met hun studies. Deze kinderen zijn tussen 12 en 14 jaar. Met het project wil de stad kansarme kinderen ondersteunen tijdens hun schoolloopbaan. Momenteel hebben al 40 jongeren zich aangeboden om coach te worden. Hazira Menzil (21 jaar) en Soraya Gabbany (20 jaar) zijn twee van de vele enthousiaste coaches.

Hazira Menzil
Hazira Menzil is 21 jaar en zit momenteel in het tweede jaar ‘Sociaal Werk’. Hazira komt uit Bosnië- Herzegovina en kan zich inleven in de problemen die allochtone jongeren hebben: ook zij heeft vroeger vaak niet de steun gekregen die ze nodig had “Ik zie dat er veel kinderen zijn die kunnen studeren, maar waar vaak de motivatie ontbreekt. Ik heb zelf ook mijn ASO –diploma behaald en studeer nu Sociaal Werk. Ik wel hen tonen dat het wel lukt.”

Hazira heeft al verschillende activiteiten in gedachte voor haar leerling. “Ik wil haar bijvoorbeeld meenemen naar het MAS en tonen dat niet alle musea saai hoeven te zijn.”

Soraya Gabbany
Soraya Gabbany is 20 jaar, zit in haar derde jaar rechten en is de jongste van een familie van zes kinderen. Zij is van Marokkaanse origine. “Dit project is eigenlijk een ver-van-mijn-bed-show aangezien ik vroeger wel voldoende steun kreeg van mijn oudere broers en zussen en zij mij meenamen naar allerlei activiteiten. Daarom wil ik de jongeren de steun geven die ik vroeger wel heb gehad. Ik wil iets terug doen.

“Op het eindje van het jaar wil ik dat mijn jongere denkt: ‘Er was iemand voor mij waar ik alles aan kon toevertrouwen’. Dan heb ik mijn doel bereikt.”

“Ik ga dit project aan iedereen aanraden. Maar ik moet hen daarbij wel vertellen dat ze moeten beseffen dat ze een belofte maken. Ze moeten voldoende geëngageerd zijn en geduld hebben.”

Word ook coach Spreken de verhalen van Hazira en Soraya jou aan?
Wil jij je ook inzetten voor deze kinderen?

Stuur dan een mail naar:
[email protected].

Ze zoeken nog heel wat coaches voor deze kinderen.
Bij haar kan je ook terecht voor vragen over dit project en de infomomenten.