Het nieuwe wenskaartenpakket ‘ZIN-VOLLE FEESTEN’ (voor boeddhisten, moslims, vrijzinnigen, christenen...)

Sinds midden maart kan u het vernieuwende wenskaartenpakket ‘ZIN-VOLLE FEESTEN’ gebruiken. Voor het eerst worden negen religieuze en levensbeschouwelijke wenskaarten in één pakket samen uitgegeven. Ideaal voor de superdiverse samenleving.
Het nieuwe wenskaartenpakket ‘ZIN-VOLLE FEESTEN’ (v

de negen afbeeldingen van de wenskaarten

 

Wie een wenskaartenpakket koopt is niet alleen eigenaar van verfrissend getekende wenskaarten die negen feesten ver-beeld-en. Je wordt ook aangezet ze effectief te sturen aan bekende en onbekende ‘andere’ feestvierders in de buurt, op het werk, in scholen en bedrijven. Alleen al de vraag: wie ken ik in mijn omgeving met een andere levensbeschouwing of religie dan de mijne? zet je creatief in beweging. Het pakket biedt een ruime keuze om wensen te sturen: één voor het joods Nieuwjaar, het islamitisch offerfeest, Kerstmis en Pasen van katholieken, protestanten en orthodoxen, Boeddhadag, Id Al-Fitr (feest van het einde van de ramadan), bahá’í nieuwjaar, het feest van het vrijzinnig humanisme en het hindoe of sikh Diwali of lichtjesfeest.

De ontwerpen van de kaarten werden exclusief voor KMS getekend door illustrator Pieter Van Eenoge. In de negen prachtige tekeningen legt hij een sterke band tussen de verschillende feestdagen. Over het werken aan deze publicatie zei Van Eenoge tijdens de lancering: Ik ben heel dankbaar voor deze mooie opdracht. De tafel werd het basiselement voor mijn tekeningen. Ze komt in elk feest terug als plek van delen en ontmoeten. Prof. Stefaan Top (KULeuven – Letteren) benadrukte eerder al dat wenskaarten al sinds de 19de eeuw een gebruik werden. Eerst als visitekaartjes trouwens, dus om ‘een relatie’ uit te bouwen. Een geanimeerd tafelgesprek met levensbeschouwelijk diverse burgers bracht aan het licht dat dit wenskaartenpakket aanzet tot creatief zoeken naar momenten van relatieopbouw. ‘De kaarten zijn niet alleen schitterend, maar ook vrij van clichés’, zei één van de deelnemers. ‘Ze laten me toe om vrijmoediger in gesprek te gaan over wat mij drijft, spirit geeft’.

ZIN-VOLLE FEESTEN kost als wenskaartenpakket 6 € (exclusief verzendingskosten). Elk kaart kan ook afzonderlijk besteld worden op een gewenst aantal. Ze kosten dan 0,60 €/stuk (exclusief verzendingskosten).

ZIN-VOLLE FEESTEN kan je bestellen langs [email protected] of 02/5021128.