HOGE SPRONGEN, LAGE DREMPELS

Jespo, een laagdrempelige omnisportvereniging uit Antwerpen, stelde op zondag 27 mei 2012 zijn publicatie ‘Hoge sprongen, lage drempels: Hoe Jespo als jeugdsportorganisatie werkt aan (langdurige) participatie van kansengroepen en diversiteit’ voor
Door: JESPO - 15/07/2012 - 16:31
HOGE SPRONGEN, LAGE DREMPELS

Jespo, een Antwerpse jeugdsportorganisatie, wil een organisatie zijn/worden waar er continu aandacht is voor diversiteit en waarbij (aandacht voor) diversiteit geïntegreerd is in de werking.

 

Jespo, een laagdrempelige omnisportvereniging uit Antwerpen, stelde op zondag 27 mei 2012 zijn publicatie ‘Hoge sprongen, lage drempels: Hoe Jespo als jeugdsportorganisatie werkt aan (langdurige) participatie van kansengroepen en diversiteit’ voor. Deze publicatie bundelt alle opgedane ervaringen die Jespo de afgelopen drie jaar heeft opgedaan dankzij het Jespo-participatieproject. De publicatie is vanaf nu beschikbaar

Jespo Spo(o)rt Aan!
Jespo is de laatste drie jaar expliciet(er) aandacht gaan besteden aan de participatie van de kansengroepen ‘mensen in armoede’ en ‘mensen met een etnisch-cultureel diverse achtergrond’, zowel als deelnemer, maar ook als deelhebber. Jespo, een Antwerpse jeugdsportorganisatie, wil een organisatie zijn/worden waar er continu aandacht is voor diversiteit en waarbij (aandacht voor) diversiteit geïntegreerd is in de werking.

Dankzij het participatieproject ‘Jespo Spo(o)rt Aan!’ heeft Jespo in de praktijk heel wat kennis en ervaring opgedaan met betrekking tot de participatie van kansengroepen aan het sportgebeuren. Het project is een verhaal van vallen én opstaan, van leren, reflecteren en evalueren. Deze publicatie bundelt alle opgedane ervaringen, blikt kritisch terug op het verloop van het project en blikt vooruit naar de nieuwe uitdagingen. Met een aantal bruikbare tips reikt Jespo eveneens een handvat aan voor praktijkmensen om een nieuw of bestaand participatieproject maximale slaagkansen te geven.

Jespo+
Kinderen uit kansengroepen beginnen hun weg te vinden naar het sportaanbod van Jespo. Spijtig genoeg is er nog steeds een groep waarvoor de geleverde inspanningen onvoldoende zijn met het oog op langdurige participatie. Zo blijkt er nog steeds een participatiekloof te zijn tussen informeren en participeren enerzijds, alsook tussen participeren en blijvend participeren anderzijds. Daarom werd er nagedacht over een nieuw (vervolg)project: ‘Jespo+: alle jeugd krijgt sportkansen’. Met dit project wil Jespo extra ondersteuning bieden om de vermelde participatiekloven te overbruggen door vrijwilligers in te zetten als trajectbegeleider. Hoe ze deze aanpak concreet zien, staat ook beschreven in de publicatie.

De pubicatie werd gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheud en de stad Antwerpen.

Publicatie verkrijgen?

U wenst een gratis exemplaar van de publicatie ‘Hoge sprongen, lage drempels: hoe Jespo als jeugdsportorganisatie werkt aan de participatie van kansengroepen en diversiteit.’ te ontvangen? Dat kan! Het enige dat u hoeft te doen is een e-mail sturen naar [email protected] met in het onderwerp ‘Aanvraag publicatie Hoge sprongen, lage drempels’. Enkel wanneer u graag meerdere exemplaren ontvangt, zullen er verzendingskosten worden aangerekend.

Meer info?

U wenst graag meer informatie over de publicatie, het participatieproject van Jespo of Jespo in het algemeen? Dan kan u bij Arne Francq, coördinator van Jespo, terecht via onderstaande contactgegevens.

Arne Francq
Coördinator Jespo vzw

Jespo vzw
Oudaan 14 • 2000 Antwerpen
Tel. 03 289 32 53 • Fax 03 233 27 88
[email protected]www.jespo.be