HOOFDDOEK, KEPPELTJE, KRUISJE…BELGIË IS ER KLAAR VOOR!

Vindt jouw organisatie het ook neutraler als religieuze diversiteit er gewoon mag zijn? Stoort het je niet dat een verkoopster van jouw favoriete winkel pakweg een hoofddoek draagt? Laat het ons weten.
HOOFDDOEK, KEPPELTJE, KRUISJE…BELGIË IS ER KLAAR VOO

Vind jij ook dat religieuze diversiteit voor én achter de kassa de normaalste zaak van wereld is? Door de steun van jouw organisatie krijgt onze stelling dat “België er klaar voor is!” meer slagkracht.

 

HOOFDDOEK, KEPPELTJE, KRUISJE…BELGIË IS ER KLAAR VOOR!

Onder het motto “Hoofddoek, kruisje, keppeltje…België is er klaar voor!” slaan 16 middenveldorganisaties de handen in elkaar. Hiermee willen ze een sterk signaal geven aan werkgevers: religieuze diversiteit verbieden op de werkvloer is een vorm van discriminatie.

Vind jij ook dat religieuze diversiteit voor én achter de kassa de normaalste zaak van wereld is? Lees dan even verder.
Na de uitspraken van Wouter Torfs, topman van de gelijknamige schoenwinkelketen, was voor velen de maat vol. Torfs beweerde dik anderhalve maand geleden op Radio 1 dat 'moslima’s met hoofddoek niet moesten solliciteren bij hem voor een verkoopfunctie’. Hij is echter niet de enige die de afgelopen jaren de media haalde met zo’n onfortuinlijke uitspraken.
Telkens weer duiken 'neutraliteit' en 'weerstand' van de klant op als rechtvaardiging van deze discriminatie. Veel middenveldorganisaties trekken nu aan de alarmbel. 28 april willen we laten zien dat veel mensen geen probleem maken van religieuze diversiteit in verkoopfuncties.

Laat het ons weten

Om het motto ‘België is er klaar voor!’ kracht bij te zetten, vragen wij graag jouw steun. Vindt jouw organisatie het ook neutraler als religieuze diversiteit er gewoon mag zijn? Stoort het je niet dat een verkoopster van jouw favoriete winkel pakweg een hoofddoek draagt? Laat het ons weten. Door de steun van jouw organisatie krijgt onze stelling dat “België er klaar voor is!” meer slagkracht.

Jullie kunnen de actie steunen door Hakim Benichou een mailtje ([email protected]) te sturen. Hij brengt jullie dan op de hoogte van de geplande actie.

Organisaties die al zeker meewerken zijn: Amnesty International, BOEH!, VOK, ODiCe, de Vlaamse Jeugdraad, ELLA, Hand in Hand tegen racisme, Vrije Keuze, KIF KIF, ACV, Samenlevingsopbouw Antwerpen, MDF, Pianofabriek culturencentrum, Merhaba, de8, Motief vzw, LEF, VLOS, Tayush, Roma Islamitisch Cultureel Centrum, Unie van de Roma Gemeenschap, Vroem, YWCA, Masereelfonds Antwerpen, PAJ, GERMES, vzw Solidariteit Onthaalhuis Christus Koning, Forum van Joodse Organisaties en het Minderhedenforum