Hoop dat verdraagzaamheid niet in nultolerantie verandert

Is het racisme gedaald in Antwerpen? Of is het op een of andere manier gewoon hypocrieter geworden?
Hoop dat verdraagzaamheid niet in nultolerantie verande
 

Veel mensen zien Antwerpen als een wereldstad, maar gisteren is volgens mij toch weer gebleken dat het een dorp is (met de allures van een wereldstad?). We zijn een Vlaams Nationalistische stad geworden. 23 zetels N-VA. Vaarwel Antwaarp Social.

Het werd mij ook direct duidelijk dat het VB veel van zijn stemmen heeft verloren aan N-VA. Is N-VA dan gewoon een Light Version van het VB? Mijn conclusie na het beleid van P. Janssens: er is veel veranderd qua infrastructuur (MAS, leien, tramlijnen) maar qua vreemdelingenbeleid, verdraagzaamheid en dergelijke dingen, niet erg veel.

De vraag die dan direct bij mij opkomt omdat ik niet altijd gezien wordt als Belg door mijn Congolese afkomst: Is het racisme gedaald in Antwerpen? Of is het op een of andere manier gewoon hypocrieter geworden? Antwerpen arbeidersstad, dat zal niet veranderen zolang de haven en diamanthandel het goed doen. Wat dus ook met zich meebrengt dat er veel verschillende nationaliteiten leven in onze stad.

Ik denk niet zozeer dat de gemiddelde Antwerpenaar onverdraagzaam is. Hij is gewoon niet ruimdenkend. Voor mij is het is al lang duidelijk dat de politiek de bal compleet misslaat inzake integratie van allochtonen. Gewoon al door het feit dat veel allochtonen nu eenmaal zonder job zitten of het meest vertegenwoordigd zijn in de laagste arbeidersklasse.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik totaal niet bezig ben met politiek. Maar wat ik wel weet, is dat Bart De Wever Vlaams nationalistisch is. En dat hij het plan heeft om België op te splitsen. Wat ik helemaal banaal vind als ik me bedenk dat mijn land van herkomst bij wijze van spreken tien keer zo groot is.

Ik hoop gewoon dat de verdraagzaamheid in Antwerpen niet daalt en in nultolerantie verandert.

© 2012 - Kim Nzita Vangu (aka Pasi)