"Je kunt ons en onze lijven niet onderdrukken"

Op het Museumplein in Amsterdam hebben vrouwen afgelopen zondag onder begeleiding van Kaouthar Darmoni naar hartelust gedanst om solidariteit te tonen met miljoenen vrouwen in Egypte, Turkije... Darmoni is oprichter en directeur van ‘Kaouthar Feminine Capital & Goddess Dance’.
"Je kunt ons en onze lijven niet onderdrukken"

Door op deze vreedzame manier te protesteren laat Darmoni zien dat vrouwelijkheid niet iets is om te verbergen

 

Op het Museumplein in Amsterdam hebben vrouwen afgelopen zondag onder begeleiding van Kaouthar Darmoni naar hartelust gedanst en als aardse godinnen om solidariteit te tonen met miljoenen vrouwen in o.a. Egypte, Turkije en Tunesië. Darmoni is oprichter en directeur van ‘Kaouthar Feminine Capital & Goddess Dance’. Met haar initiatief ‘Belly Dance Pacific’ wil Darmoni vrouwen empoweren en mensen bewust maken van de situatie waarin vrouwen in Arabische landen leven.

Darmoni: “We vragen aandacht voor vrouwenrechten in Arabische landen. Iedereen heeft het over democratie, maar een belangrijk onderdeel daarvan is het beschermen van vrouwenrechten. Islamitische partijen die aan de macht komen sleutelen altijd aan de rechten van de vrouw. De abortuswet in Turkije is hier een goed voorbeeld van. In Tunesië praten ze over het opnieuw invoeren van polygamie en de wetten van de Sharia invoeren in de grondwet. Dat is voor mij persoonlijk al een teken dat vrouwenrechten extra aandacht nodig hebben”.

Buikdansen is een eeuwenoude dansvorm, het symboliseert de oerkracht van de vrouw. Door op deze vreedzame manier te protesteren laat Darmoni zien dat vrouwelijkheid niet iets is om te verbergen. "Here you get it in your face. Je kunt ons en onze lijven niet onderdrukken”.