Laat haatmails niet onbeantwoord

Haatmails verzieken het emailverkeer. Zoals racisme en intollerantie kunnen ze het samenleven grondig verpesten.
Laat haatmails niet onbeantwoord

KMS doet dat onder meer door tips met goede antwoorden als reactie op haatmails, haar cursusaanbod 'Omgaan met racisme' en een nieuwe educatieve video op You Tube

 

KMS reageert op zorgwekkend racisme in uw mailbox en in de samenleving

Haatmails verzieken het emailverkeer. Zoals racisme en intollerantie kunnen ze het samenleven grondig verpesten.

In België komt het fenomeen haatmail en online racisme vaak voor. Op wereldvlak zouden we zelfs koplopers zijn. KMS draagt bij aan het omkeren van deze tendensen in onze samenleving. KMS doet dat onder meer door tips met goede antwoorden als reactie op haatmails, haar cursusaanbod 'Omgaan met racisme' en een nieuwe educatieve video op You Tube.

Racisme laat je niet passeren. Omdat racisme kwetst. Dat is het uitgangspunt voor KMS. Maar je doet het niet zomaar. Niet op een onberedeneerde manier.

Wel doordacht en met aandacht voor slachtoffer én dader. Want racistische boodschappen zijn meestal een signaal van meer dan één oorzaak.
Flagrant in de aanval gaan tegen iemand met racistisch taalgebruik of gedrag, draagt niet bij tot het keren van het racisme. Alleen een bondgenotenstrategie brengt aarde aan de dijk. Als het moet kan er ook een klacht ingediend worden bij één van de meldpunten racisme.

Als burgers kunnen we immers veel voorkomen en genezen.

- Wie haatberichten in de mailbox krijgt, kan reageren op een constructieve en verkennende manier.
KMS heeft een aantal reactievormen uitgewerkt. Ze zijn te vinden langs deze link: http://www.kms.be/nieuw.php?menu_id=1&nws_id=33

- Waarom we effectief en constructief willen reageren wordt getoond in een nieuwe educatieve KMS video 'Racisme Keren'
die op You Tube te vinden is: : http://www.youtube.com/watch?v=3tW4MHRwoME

- Wie zich wil scholen om persoonlijk en effectief te reageren op racisme in de woon-, werk- en leefomgeving, kan deelnemen aan het KMS cursusaanbod 'Omgaan met racisme'.

De cursus wordt dit najaar georganiseerd in Brugge op woensdagen 5, 12 en 19 oktober, in Gent op donderdagen 6, 13 en 20 oktober en in Mechelen op maandagen 5, 12 en 19 december telkens van 19u30 tot 22u.

Meer info: www.kms.be

contact: [email protected]