Lang leve ‘Nuff Said

Vrijdagavond werd de zesde verjaardag van 'Nuff Said gevierd. De verjaardagseditie was er een om in te kaderen. Bezieler Mourad Bekkour mag met recht en rede trots zijn op het evenement dat elke eerste vrijdag van de maand het cultuurcentrum in Berchem doet vollopen.
Lang leve ‘Nuff Said
 

Vrijdagavond werd de zesde verjaardag van ‘Nuff Said gevierd in het cultuurcentrum van Berchem. Zoals gewoonlijk zat de zaal bomvol en was er al een heel gezellige sfeer nog voor dat de show begon. De 53e editie van ‘Nuff Said was meteen ook de opening van de fototentoonstelling waar u de mooiste foto’s van huisfotografen Mous Lamrabat, Nisran Azouaghe, Dirk Den Aantrekker en Erik Van Roey nog tot 7 maart kunt bezichtigen.

Mentalist Gili beet de spits af op deze feestelijke avond. Hij staat erom bekend zijn vijf zintuigen zo goed te kunnen gebruiken dat het lijkt alsof hij een zesde zintuig heeft. Maar dat is niet het enige wat Gili kan. In een mum van tijd zette hij het publiek naar zijn hand met luchtige mopjes en “magische” trucjes.

Daarna was het de beurt aan Amir Sulaiman. De Amerikaanse slamdichter kwam zijn nieuwe album ‘The Opening’ voorstellen met behulp van de huisband BRZZVLL. Hij startte ingetogen met het nummer 'True + Living' om uiteindelijk zeer krachtig te eindigen met ‘Come to the hills’. In dat laatste nummer vergezelde de Belgisch-Congolese soulzangeres Chantal Kashala hem op het podium. Ondanks het feit dat de twee artiesten pas enkele uren voor de show hadden kennisgemaakt, klonk het alsof ze al jaren samen optraden.

Tijdens de pauze zorgde DJ U-Cef voor de muziek. De Brits-Marokkaanse DJ is een autoriteit als het aankomt op mixen van traditionele Marokkaanse ritmes met hiphop en elektronische sounds en dat was ook te horen. De R&B-vocals van Akon vermengd met Arabische sounds. Het heeft wel iets.

Na het kort muzikaal intermezzo was het de beurt aan Ellen Deckwitz. In 2009 won ze de Meander Dichtprijs en het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam. Met haar pientere rijmpjes wist ze het publiek vanaf de eerste seconde te boeien. Haar gedicht ‘Vlaamse Vrouwen’ dat ze maakte omdat ze onze vrouwen veel ‘straffer’ vindt dan Nederlandse vrouwen viel in de smaak bij de vrouwelijke helft van het publiek.

De Malaweese komiek Daliso Chaponda, die tegenwoordig in London woont, mocht de verjaardagseditie van ‘Nuff Said afsluiten en dat deed hij met verve. Hij had duidelijk zijn research gedaan voor hij naar België kwam. Het Vlaams Belang viel meermaals ten prooi aan zijn gevatte humor. Zo wist hij ons te vertellen dat hij door toedoen van de extreemrechtse partij in België wil komen wonen. “They put out a newsletter which said that immigrants are taking all the good jobs and all the good women. That sounds like a good deal to me.” Het was de eerste keer dat de komiek optrad in België en hij had het zo naar zijn zin dat hij iets langer op de bühne bleef dan voorzien.

De verjaardagseditie van ‘Nuff Said was er zeker een om in te kaderen. Bezieler Mourad Bekkour mag met recht en rede trots zijn op het evenement dat elke eerste vrijdag van de maand het cultuurcentrum in Berchem doet vollopen. Meer info over ‘Nuff Said vind je hier.