‘LOVBOX: Facing John k Cobra’

John k Cobra, mijn alter ego en blanke identieke tweeling, is het integratiemonster. Hij lijdt aan het ‘white cobra identity disorder’. John staat symbool voor de ziekelijke vorm van integratie waarop een hopeloze aspirant-Vlaming zich beroept.
‘LOVBOX: Facing John k Cobra’

Sommige overbodige, onhaalbare, unfaire en absurde voorwaarden om Vlaming te worden, dwingen John k Cobra tot overconsumptie van de Vlaamse cultuur

 

Beste John k Cobra-vrienden,

Van 11/05 tot 10/06 wordt mijn sociaal artistieke performance/installatie
LOVBOX: Facing John k Cobra’ met de CANVAS-collectie in het BOZAR-museum in Brussel geëxposeerd.

John k Cobra’s eerste stappen op deze wereld zijn ook te volgen in de laatste aflevering van de CANVAS-collectie in het Z33-museum in Hasselt.

John k Cobra, mijn alter ego en blanke identieke tweeling, is het integratiemonster. Hij lijdt aan het ‘white cobra identity disorder’. John staat symbool voor de ziekelijke vorm van integratie waarop een hopeloze aspirant-Vlaming zich beroept om zijn grootste wens en droom te realiseren: Vlaming worden. Sommige overbodige, onhaalbare, unfaire en absurde voorwaarden om Vlaming te worden, dwingen John k Cobra tot overconsumptie van de Vlaamse cultuur.

Dit doet hij met behulp van extreme middelen, zoals bijvoorbeeld een blanke latex-masker dragen, 100 Vlaamse morele getuigen zoeken, een rasechte Vlaamse echtgenote huwen, Vlaamse nakomelingen aan Vlaanderen schenken… Deze overcompensatie creëert het Vlaams monster.

Ik was zelf bijna dit Vlaams monster. Mijn wens is om John k Cobra zoveel mogelijk op sociale netwerken en op de Vlaamse media te laten verschijnen om de aandacht op deze kwestie te vestigen.

Neem deel aan de LOVBOX-experience in de BOZAR van 11/05 tot 10/06.

Wil je John k Cobra’s extreme integratieparcours volgen?
Schrijf je in als facebook-vriend op john k cobra.


Groeten

John en Roland
John k Cobra institute of videoartfacts