[Media4Us] Gezocht! 'Media Changemakers' in België en Nederland!

Ben je jong en allochtoon (vul zelf in wat dat inhoudt)? Heb je zin om te discussiëren? Zin om je eigen stem te laten horen? Zin om het verschil te maken aan de hand van mediaproducties, op seminaries in Antwerpen en Utrecht, en via rondetafels met Nederlandse jongeren?
[Media4Us] Gezocht! 'Media Changemakers' in België en
 

GEZOCHT!

Kif Kif en Platform Allochtone Jeugdwerkingen (PAJ) zijn op zoek naar ‘Media CHANGEMAKERS’!

Maar al te vaak weerklinkt de roep van de mainstreammedia aan ‘dé allochtone gemeenschap’ om op te staan en een stem te laten horen, meestal als de maatschappij geteisterd wordt door problemen die vaak onterecht gekoppeld worden aan de superdiverse samenleving waarin we vandaag leven.

Kan je vandaag nog wel spreken van dé allochtone gemeenschap? In steden als Antwerpen en Brussel waar zoveel nationaliteiten samenleven? Misschien ben je het beu dat steeds dezelfde stemmen het maatschappelijk debat kleuren en in jouw plaats spreken?

Tijd voor verandering. Ben je jong en allochtoon (vul zelf in wat dat inhoudt)? Heb je zin om te discussiëren? Zin om je eigen stem te laten horen? Zin om het verschil te maken aan de hand van mediaproducties, seminaries in Antwerpen en Utrecht, rondetafels waar je met Nederlandse jongeren met ‘interessante roots’, like yourself, de situatie in beide landen kan vergelijken?

Dan ben jij misschien een van de 12 ‘Media CHANGEMAKERS’ waar we naar op zoek zijn!

Concreet:

Selectie via email voor 15 april ||| Motivatiebrief waarin je antwoordt op de vraag: ‘Waarom hebben de media nood aan mijn stem?’

1ste rondetafel: Zaterdag 27 april (14h- 17h) waar we de thema’s zullen bespreken die we gaan behandelen (bijvoorbeeld: Identiteit & Religie, Jeugdwerkloosheid, Stageplaatsen voor allochtonen, stereotype beeldvorming in reclame, dubbele nationaliteit/dubbele loyaliteit,…). We kiezen samen 2 thema’s en zullen op basis daarvan sprekers uitnodigen die ons inspiratie kunnen geven om aan de slag te gaan. Je maakt daarna minstens 1 media product (opiniestuk, videoboodschap, blog,…) dat op de website van Kif Kif en de facebookpagina van PAJ wordt gepubliceerd.

Utrecht Seminar: 11/12 mei (inclusief overnachting/reiskost/maaltijden…for free). Hier ontmoeten we de 12 ‘Media CHANGEMAKERS’ uit Nederland en kijken we over welke thema’s zij het hebben en welke mediaproducten zij zullen produceren.

Antwerp Seminar: Najaar 2013 -> Date To Be Confirmed. Onze Nederlandse collega’s komen op bezoek in Antwerpen. We discussiëren verder en kijken hoe de situaties in België en Nederland van elkaar verschillen. Wat kunnen we van elkaar leren?

 

>>>Voor meer info:

[email protected] of [email protected]