‘Noodkreet van een mug’ ---

Een jongen met een bijbel op zijn kot. Een dichteres onder een hoofddoek. Een meisje dat wil studeren, maar geen papier heeft.
‘Noodkreet van een mug’ ---

Anneleen Van Offel laat de stemmen van de stad horen. Ze zoekt verhalen, en brengt die aan de man.

 

Een jongen met een bijbel op zijn kot.
Een dichteres onder een hoofddoek.
Een meisje dat wil studeren, maar geen papier heeft.

Anneleen Van Offel laat de stemmen van de stad horen. Ze zoekt verhalen, en brengt die aan de man. In ruil geeft ze zelf een verhaal aan de stad, dat begin juli te vinden is tussen de boeken van bibliotheek Permeke.
De radioverhalen zullen te horen zijn in de toiletten van bibliotheek Permeke, in het Say Somethinghuis tussen 2 juli en 14 juli, op anneleenvanoffel.wordpress.com en op www.saysomething.be.

“Het leven is een glibberig pad, zei de Boeddhist, en hij trok zijn schoenen uit. Het draait om grip, zei hij, voor hij met griep in bed belandde.”

--

Anneleen Van Offel (°1991) zit in het derde jaar Drama (afstudeerrichting Woordkunst) aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Ze volgt het vak Schrijven bij Bart Moeyaert, en kreeg gastcolleges van oa. Jeroen Olyslaegers en Bernard Dewulf. Podiumlessen kreeg ze bij oa. Lucas Vandervost, Jurgen Delnaet, Mieke De Groote, Wim Danckaert, Kristin Arras, Sara De Bosschere,…

Ze schreef de tekst voor de kindermusical ‘Van de kakkerlak die de zon wilde uitblazen’, een productie van Perusica die in het najaar van 2011 meermaals werd opgevoerd in een regie van Jos Dom, met Eric Baranyanka als verteller. De tekst werd vertaald naar het Spaans, en wordt nu gebruikt als pedagogisch project in de armste wijken van Lima om kansarme kinderen de kans te geven om zich op een podium te ontplooien.

Samen met singer-songwriter Ilse Stroobant treedt ze regelmatig op als Pelikaan. Daarnaast presenteert ze klassieke concerten, maakt ze radiodocumentaires en heeft ze een voorliefde voor pinguïns.

Info en contact: anneleenvanoffel.wordpress.com


--

[BELUISTER HIERONDER DE TEASER EN DE AFZONDERLIJKE FRAGMENTEN]

[ANNELEEN ZOEKT GOD IN HET CHRISTENDOM]

 

 

[OP ZOEK NAAR GOD IN DE ISLAM]

 

[OP ZOEK NAAR GOD IN HET BOEDDHISME]