Onderzoekers aan Coventry University publiceren tekstenbundel 'Reflections on US!' over Palestina

Veertien onderzoekers aan het Centre for Trust, Peace and Social Relations van Coventry University schreven een bundel met teksten – van opiniestukken tot gedichten – die woorden geeft aan hun denken over geweld en onrecht dat plaatsvindt in historisch Palestina. De bundel wil laten zien dat onderlinge solidariteit en medeleven plaats en tijd overstijgen. Kif Kif publiceert de bundel integraal, en vertaalt de komende maanden een aantal van de teksten.

"Deze bundel is bedoeld als een toegankelijke plek waar we ons kunnen uiten, vanuit verschillende achtergronden, vanuit verschillende vormen van betrokkenheid en ieder met ons eigen levensverhaal", schrijven initiatiefnemers Saad Halawani en Nella van den Brandt in het voorwoord. "We hopen dat het een manier kan zijn om elkaar vast te houden in tijden die ons boos, wanhopig en verdrietig maken."

"We hebben de bijdragen geschreven omdat we kapot zijn van het onrecht en geweld dat plaatsvindt in Gaza – geweld dat wordt gesteund en aangemoedigd door de vele regeringen die beweren ons te vertegenwoordigen. Zoals socioloog Gargi Bhattacharyya schrijft: hartzeer is de kern van het bewustzijn van en het leven met onrecht."

De volledige bundel is hier te downloaden.

De teksten in deze bundel reflecteren de visie van de individuele auteurs en zijn niet representatief voor de opvattingen van het Centre for Trust, Peace and Social Relations van Coventry University..



Over de auteur:

Saad Halawani, Nella van den Brandt, Jessica Northey, Anna Gillions, Vishal Sharma, Suzanne Vernon-Yorke, Ulya Fuhaidah, Michael Kilmister, Sariya Cheruvallil-Contractor, Kate, Neslihan Ozfaris, Justina Pinkeviciute en twee anonieme auteurs.