Opleiding Autocad-tekenaars voor allochtonen

Veel allochtone mannen en vrouwen met een hoger buitenlands diploma vinden moeilijk een job in België. Via deze praktijkgerichte, technische opleiding willen wij hen de kans geven om te werken in de Belgische Metaalsector als technisch tekenaar.
Opleiding Autocad-tekenaars voor allochtonen

[ Een gratis en praktijkgerichte dagopleiding van 12 weken.
Het aantal cursisten wordt beperkt tot 12.
De lessen gaan door in Antwerpen ].

 

Opzet Veel allochtone mannen en vrouwen met een hoger buitenlands diploma vinden moeilijk een job in België. Via deze praktijkgerichte, technische opleiding willen wij allochtonen de kans geven om te werken in de Belgische Metaalsector als technisch tekenaar. Na de opleiding volgt een bedrijfsstage met kans op werk. Een gratis en praktijkgerichte dagopleiding van 12 weken. Het aantal cursisten wordt beperkt tot 12. De lessen gaan door in Antwerpen. Kans-Autocad Opzet Veel allochtone mannen en vrouwen met een hoger buitenlands diploma vinden moeilijk een job in België. Via deze praktijkgerichte, technische opleiding willen wij allochtonen de kans geven om te werken in de Belgische Metaalsector als technisch tekenaar. Na de opleiding volgt een bedrijfsstage met kans op werk. [ Een gratis en praktijkgerichte dagopleiding van 12 weken.
Het aantal cursisten wordt beperkt tot 12.
De lessen gaan door in Antwerpen ].
Voorwaarden - Je behaalde een hoger technisch diploma in het buitenland.
- Je bent werkzoekend.
- Je bent gemotiveerd om in België een goede job te vinden in de metaalsector.
- Je hebt een goede kennis van de Nederlandse taal. De opleiding gaat door in samenwerking met VDAB Dit houdt in dat: • je stempelgeld tijdens de duur van de opleiding niet kan verminderen • je vervoersonkosten worden terugbetaald • ofwel gratis busabonnement van De Lijn • ofwel een forfaitaire vergoeding van € 0,15 per kilometer • Tussenkomst in kinderopvang • Reële kosten voor voltijdse kinderopvang tot de kinderen naar school kunnen gaan • Kleuter- en basisonderwijs: buitenschoolse kinderopvang • Stimulanspremie • Werkzoekende is bij de start van de opleiding één jaar WZ met personen ten laste of leefloon met personen ten laste:
1€ bruto/gevolgd opleidingsuur Programma Algemeen - Nederlands: spelling en conversatie
- Presentatie- en communicatietechnieken
- Sollicitatietraining en bedrijfsstage (6 weken) Technisch - Technisch tekenen
- Autocad 2D en 3D
- Inventor
- Afspraken en normen
- Piping
- Mechanica
- Sectorspecifieke vakken (Metaal) Infosessie en schriftelijke intaketest Inschrijving verplicht
bij Katy D’Hollander  03 641 08 50
of per mail [email protected]. Als je slaagt voor de test, word je uitgenodigd voor een motivatiegesprek. Start opleiding: juni 2011
Einde opleiding: oktober 2011 ATEL vzw, is een opleidingscentrum in nieuwe technologieën. Wij ontwikkelen en verzorgen opleidingen voor werkzoekenden. VIBAM vzw is het sectoraal vormingsinitiatief voor de bedienden  in de metaalverwerkende, elektrotechnische en unststofverwerkende nijverheid in de provincie Antwerpen. In samenwerking met:
VDAB