[Persbericht] Studiedag "Failliet van de multicultu​rele samenlevin​g?"

De multiculturele samenleving zou failliet zijn, tijd voor iets anders. Tijd voor wat? Werkt die multiculturele samenleving echt niet?
[Persbericht] Studiedag "Failliet van de multicultu​r

Als er haperingen zijn, waar ligt dan de oorzaak: aan te grote culturele verschillen, aan botsingen tussen uiteenlopende godsdienstige gevoeligheden, aan onderliggende sociaal-economische discriminatie of aan een (te) trage aanpassing van grote instituten aan een multiculturele werkelijkheid?

 

De multiculturele samenleving zou failliet zijn, tijd voor iets anders. Tijd voor wat? Werkt die multiculturele samenleving echt niet? En als er haperingen zijn, waar ligt dan de oorzaak: aan te grote culturele verschillen, aan botsingen tussen uiteenlopende godsdienstige gevoeligheden, aan onderliggende sociaal-economische discriminatie of aan een (te) trage aanpassing van grote instituten aan een multiculturele werkelijkheid? De organisatoren willen enkele vragen stellen bij dat zogezegde failliet van de multiculturele samenleving.

Keynote-spreker is de Nederlandse journalist en publicist Frans Verhagen. In zijn boek “Hoezo mislukt? De nuchtere feiten over de integratie in Nederland” spreekt hij het doemdenken over het multiculturele samenleven in Nederland tegen. Dezelfde oefening doet hij op onze uitnodiging voor België. Daarna zijn er zes werkgroepen (gegroepeerd rond drie thema’s: arbeid/onderwijs/samenleving), een afsluitend plenair gedeelte en een receptie.

Het volledig programma vindt u in bijlage.

Een organisatie van het Masereelfonds i.s.m. het Intercultureel VrouwenCentrum Antwerpen, Cdf vzw, Hand in Hand en Kif Kif

Wanneer? Zaterdag 8 december 2012, van 13u tot 18u

Waar? Internationaal VrouwenCentrum Antwerpen, Paleisstraat 39 te 2018 Antwerpen (Bus 22-25-26: bushalte Anselmostraat; bus 292-50-50B: bushalte Amerikalei;  tram 12-24: tramhalte Amerikalei; bus 23: halte Paleisstraat)

Inkom: 9 euro of 6 euro voor leden, vervangingsinkomens, studenten, +3. Wij bieden gratis kinderopvang aan (vanaf 4m tot 12j). Inschrijven is verplicht en dit vóór 30 november via: [email protected] of 09/225 38 53 of per post naar Masereelfonds, Kazernestraat 33 te 1000 Brussel.

 

Meer info:

Kelly Franceus

09/225 38 53 – [email protected]www.masereelfonds.be


 



Bijlage Grootte
failliet_01_0.pdf 55.23 KB