Pianofabriek stelt voor: Code Rouge & Maya Safar “Printemps”

Code Rouge realiseerde met steun van de Pianofabriek de videoclip “ Printemps”. Samen met de Syrische zangeres Maya Safar slaagtNajib Chairi er in om poëzie en overtuiging met de Arabische lente te laten rijmen.
Pianofabriek stelt voor: Code Rouge & Maya Safar  “Pr

Zonder de Arabische lente te romantiseren verbeeldt Code Rouge op een verfijnde manier de essentie van deze historische omwenteling.

 

http://youtu.be/RzjPf-SSYog

Code Rouge realiseerde met steun van de Pianofabriek de videoclip  “ Printemps”. Samen met de Syrische zangeres Maya Safar slaagtNajib Chairi er in om poëzie en overtuiging met de Arabische lente te laten rijmen.

De Pianofabriek steunt vanaf dag 1 de volksbeweging voor vrijheid en menswaardigheid in de Maghreb en het Midden-Oosten. Als gemeenschapscentrum in Brussel zien we in deze historische beweging ook een opportuniteit om de beeldvorming over de Arabische minderheden in ons land en de stereotypen opvattingen hierover te counteren. De Pianofabriek sprak de hip hop scène in Brussel hier over aan. De jongen rapperNajib Chairi, beter gekend als Code Rouge reageerde meteen enthousiast op het voorstel om een videoclip in elkaar te steken rond dit thema.

Na drie maanden intensief werken mag het resultaat er zijn. Zonder de Arabische lente te romantiseren verbeeldt Code Rouge op een verfijnde manier de essentie van deze historische omwenteling. Tussen droom en realiteit, de lente en de winter spreekt Code Rouge vooral hoop uit.

Maya Safar is een beloftevolle zangeres van Syrische origine en ex-frontvrouw van de Brusselse rock group Damansa.

Code Rouge heeft al verschillende titels achter zijn naam. Hij kreeg veel belangstelling voor zijn clip “Horizon” over de Palestijnse kwestie in duet met de Tunesische zangeres Amel Mathlouthi.  Code Rouge is naast hip hopper ook producer van geëngageerd videoclips van verschillende Belgische en Franse artiesten.

http://www.pianofabriek.be/colorbar