Stateloze staat >>> 5 duo tickets voor Première Vrijdag [KVS]

We geven 5 duotickets weg voor de 1e avond (vrijdag 19.09 om 19u) > Prijsvraag: Hoeveel Stateloze staten zijn er in de New World Summit?
Door: KVS - 18/09/2014 - 10:35
Stateloze staat >>> 5 duo tickets voor Première Vrijda

In hoeverre is het concept van de ‘staat’ in de 21ste eeuw nog bij machte het recht op representatie en zelfbeschikking van volkeren te verdedigen?

 

De New World Summit is een artistieke en politieke organisatie opgericht door beeldend kunstenaar Jonas Staal. De organisatie verkent de ruimte van de kunst om parlementen te ontwikkelen voor stateloze politiek. In een parlement dat in de KVS is gebouwd zal de vierde New World Summit twintig vertegenwoordigers van stateloze politieke organisaties van over de hele wereld faciliteren.

Getiteld ‘Stateloze Staat’ zal tijdens de vierde New World Summit de vraag centraal staan in hoeverre het concept van de ‘staat’ in de 21ste eeuw nog bij machte is het recht op representatie en zelfbeschikking van volkeren te verdedigen.

Tijdens het driedaagse programma bediscussiëren vertegenwoordigers van stateloze organisaties en staten de betekenis, potentie en obstakels die de staat in onze huidige tijd belichaamt. Dit zal gebeuren middels vijf opeenvolgende programmaonderdelen, getiteld Oppressive State, Progressive State, Global State, New State en Stateless State.

Tot de sprekers die hun aanwezigheid bevestigden, behoren vertegenwoordigers van het Wereld Oeigoers Congres (WUC), het Oromo Bevrijdingsfront (OLF), de Democratische Solidaire Partij van Al-Ahwaz (DSPA), het Congres van Nationaliteiten voor een Federaal Iran (CNFI), de Rehoboth Basters Gemeenschap, de linkse Baskische coalitie Bildu, het Nationaal Democratisch Front van de Filipijnen (NDFP), de Vrije Beweging van Nieuwe Vrouwen (MAKIBAKA), Women on Waves (WoW), de Zuidelijke Azerbeidzjaanse Alliantie, de Volkspartij van Beloetsjistan (BPP), het Koerdisch Nationaal Congres (KNC), de Koerdische Vrouwenbeweging, de Nationale Regering van de Republiek West-Papoea (NGRWP), de regering van Somaliland en de Nationale Beweging voor de Bevrijding van Azawad (MNLA). Leiden de debatten: Jan Goossens (KVS), Veronique Dudouet (Berghof Foundation), Jolle Demmers (Centrum voor Conflictstudies van de Universiteit Utrecht) en Jan Fermon (Progress Lawyers Network).

>>> Download het volledige programma:
http://www.kvs.be/sites/default/files/kvs/NEW%20WORLD%20SUMMIT_programm…

Trailers via deze link:
http://vimeo.com/97103252 of http://www.kvs.be/nl/producties/new-world-summit
https://www.youtube.com/watch?v=n0JtQTb-YxE#t=11

 

We geven 5 duotickets weg voor de 1e avond (vrijdag 19.09 om 19u)

PRIJSVRAAG: Hoeveel Stateloze staten zijn er in de New World Summit?

 

(mail je antwoord naar [email protected])