UiT in Vlaanderen met Kif Kif: 07 tot 11 mei

Les Nuits Botanique, Michael Haneke, Docville, Rossen Euro's, Michael Hurley & Ignatz en een hommage aan Dieudonné Kabongo. Check hier de UiT-Tips van onze KifKiffers bij UiT in Vlaanderen.

 


Les Nuits Botanique
CONCERT
8 mei - Aah, Les Nuits Botanique! Dat is meer dan 'gewoon wat concertjes'. Eerst op de Haachtstesteenweg een pizza gaan halen, in de Kruidtuin zelf opeten en daarna een concertje meepikken. Ok, Low speelt in het koninklijk circus, maar dat steekt zo nauw niet. Low is trouwens zo'n groep waarvan je weet dat als zij ergens in België staan, dat ik er ook zeker sta. Meer details / Meer tips van Sam

 


 



Michael Haneke @ Bozar 

FILM & LEZING
9 mei - Naar aanleiding van de door hem geregiseerde opera Cosi Fan Tutte @ De Munt, zal Michael Haneke zijn film "Cache" presenteren @ BOZAR. Hij zal ook spreken over film en muziek. Een must voor filmliefhebbers.

Meer details / Meer tips van O.

 



 


Michael Hurley + Ignatz
CONCERT
9 mei - Michael Hurley, deze bluesy zanger/gitarist, moet je op je gemak leren kennen. Ik ontdekte hem toen ik met mijn thesis bezig was, die ging over muziek. Waar je ook zit met je gedachten, Hurley brengt je terug naar de plek waar je je op dat moment bevindt, en idealiter is dat in een hangmat, ergens in een slordige achtertuin.

Meer details / Meer tips van Öznur




 


DOCVILLE The sound of Belgium

FILM
10 mei - Midden mei wordt Leuven altijd even docville. Elk jaar slagen ze er in mij naar daar te lokken met een fantastische documentaire. Dit jaar op mijn wishlist: The Sound of Belgium. Een documentaire over de sprankelende dansscène van België eind jaren '80. Ook leuk: in sommige dancings, zoals de Fuse of de RIVA, vertonen ze eerst de documentaire en daarna begint een heus '90-festijn. Hakken geblazen!
Meer details / Meer tips van Sam

 


 


L'Heritage, C'est pas fini! A hommage to Dieudonné Kabongo

DANS
11 mei - Ik weet niet meer waar ik was, maar het was 2012 en ik was ergens aan het wachten. Ik keek naar 'the making of' van Nicolas Provoost's toen nieuwe film The Invader en het ging over de scène waar Kabongo's personage wordt vermoord. De film heb ik niet meer opgezocht (misschien doe ik dat nog wel hoor, meneer Provoost) maar de indruk die Kabongo naliet was enorm. In hetzelfde jaar dat de film uitkwam, is hij gestorven. Zijn dochter Joana Kabongo ging wroeten zijn artistieke oeuvre en maakte naar aanleiding daarvan deze dansvoorstelling. Meer details

 

 



Een ton rosse centjes voor Afrika
EVENEMENT
t.e.m. 15 mei - Togo telt ongeveer 7 miljoen inwoners, het land heeft lang geleden onder de kolonisatie en draagt daar nog steeds de gevolgen van. 32% van de Togolezen is arm en er is een groot watertekort door de sterke vervuiling van het water. Genoeg redenen voor vzw Free hands om 'één ton rosse centjes voor Togo' in te zamelen voor de bouw van waterputten.

Meer details / Meer tips van Karima