Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 12-17 November

Vlaanderen is superdivers, ook in zijn cultuur- en vrijetijdsaanbod. Beleef het mee in de UiTtips van Öznur, Sam, Joachim, Carolina en Orlando. Deze week onder andere: Mama's Open Mic, Pax Hominis, De America's, Mama Afrika en Soirée Métisse

Mama's Open Mic | Slam Poetry
- 12 November -

 

 

Tip van Kif Kif: "Mama's Open Mic is al twee jaar lichtend voorbeeld van de overvloed aan talent onder jongeren. Elke tweede en laatste dinsdag van de maand kun je gratis en voor niets genieten van spoken word, hip hop, slam poetry en funky beats in café Mama Matrea in Antwerpen". Kijk voor meer info op de Mama's Open Mic-pagina op Facebook.

 


Pax Hominis | Tekst- en Muziektheater
-10 & 15 november -

 

Orlando over Sabri Saad El Hamus: "Sabri Saad El Hamus is in zijn eigen woorden een 'zoon van Egypte die getrouwd is met Amsterdam'. In Belgie kennen we hem van zijn sterke vertolking als Hannibal, tijdens de voorbije Zomer van Antwerpen. 't Arsenaal zal op zijn aanwezigheid rekenen voor twee voorstellingen in November: op10 november @ Amigos, de theaterconcertversie van het kinderboek/cd 'Verre vrienden' en dan op 15 november @ PAX HOMINIS, De Mensheid zij geprezen, een monoloog gebaseerd op het gelijknamige boek van Arnon Grunberg."

 

 

 

Nils Frahm | Muziek
-13 november-


Orlando over Nils Frahm: "Nils Frahm is een soort hedendaagse Arvo Pärt in zijn minimalistische pianostukjes (en laat me gerust en terecht beledigd worden door de fans van Arvo Pärt :-D). Te ervaren in De Roma, alleszins.
 



De America’s | Tekst- En Muziektheater
-13 november-

Öznur over de America’s’: "De America's is een tragikomische saga over een explosieve familievete. De familie America is een licht ontvlambaar allegaartje van nietsnutten en mislukte criminelen. Hun voornaamste bezigheid bestaat dan ook uit ruziemaken over werk, seks, leven en liefde."


Nigel Williams Bekent
-13 november-

Öznur over Nigel Williams: "Hij laat alle stemmen in zijn hoofd spreken tijdens het eeuwige debat: ‘is de lach het doel of het middel? Doe ik het voor volle zalen of voor mezelf? Of allebei? En hoe moeilijk is het om te lachen met échte problemen, … en de ontnuchterende spiegel van je eigen domme gedrag?’"

 

 

Mama Africa | Film
-14 november-


Joachim over Mama Afrika: "Een niet te missen documentaire over Miriam Makeba, een verbluffend mooie artieste. Zij wijdde haar leven aan de strijd tegen racisme en armoede, voor gelijkheid en vrede in Zuid Afrika, maar ook over heel de wereld."
 

 


Soirée Métisse | Poëzie
-15 november-

Joachim over Soirée Métisse: "Verschillende open mics zien het licht in Brussel. De eerst volgende niet te missen afspraak voor wie nog een podium zoekt om zijn/haar creatief ei te leggen: “Soirée Metisse”!"
 

 

 

Latijns-Amerikaans Film Festival | Film
-15 t.e.m. 25 november


Tip van Orlando: Latijns-Amerikaans Film Festival van Vlaanderen @ UGC, ATLAS, Arenberg en Central Studio in Antwerpen + Pianofabriek in BXL. Films, muziek en andere evenementen.
 

 

Shame | Tentoonstelling
-16 &17 november t.e.m. 21 december –


Carolina over Shame:  "Schaamte. Daar zijn duizenden associaties mee. Je kunt het voelen of het iemand verwijten. Het kan je opgelegd worden, of vertrekken vanuit jezelf. Pianofabriek nodigt twintig kunstenaars uit om hun visie op het thema te geven in deze tentoonstelling.
 



Doorlopend:

 

This is it ! My Story. | Expo 
-t.e.m. 20 december-
Carolina: "De afgelopen twee jaar reisde Kif Kif heel Vlaanderen rond en presteerde het keer op keer om jongeren in één dag een filmpje over hun migratiegeschiedenis te laten maken. De resultaten zijn even divers als de jongeren zelf, en toch raken ze allemaal. Echt het bekijken waard. Al zeg ik het zelf."
 

Kerry James Marshall | Expo
- t.e.m. 2 februari
Carolina: "Kerry James Marshall staat in een nog zeldzame (lees:eenzame) positie en weet die goed te gebruiken om subtiele kritiek te uiten. Zijn schilderijen zijn bijna altijd persiflages en verwijzingen naar de geschiedenis of de actualiteit. Zeker de bordjes lezen."
 

Geschifte Melk| Expo
-26 t.e.m. 31 JANUARI
Orlando: "Eva Mouton kennen we van haar geillustreerde "Gedachten" in De Standaard. Met de tentoonstelling "Geschifte melk" in Destelheide (Dworp), leren we haar ook op een andere manier kennen."
 

Red Star Line Museum | Museum
-Permanent-
Öznur: "Eind september opende het Red Star Line Museum de deuren, en het is absoluut een bezoek waard! Over die vele Europeanen die via Antwerpen hun geluk elders beproefden – hun verhalen op verschillende dragers overgebracht – ik heb gekeken, geluisterd, geroken. Er was het verhaal van een Russisch meisje wiens vader al vertrokken was naar ‘Amerika’, en toen er onlusten uitbraken in eigen dorp, besloot haar moeder met kroost de vader achterna te gaan. “Twee jaar later kwamen ze aan”, vertelde de stem!"