Uit in Vlaanderen met Kif Kif: 21 t/m 26 mei

Öznur Karaka over Daniel Johnston: "Als het kan, probeer ik niet te denken aan de miserie die Daniel Johnston heeft meegemaakt. Als je de droefenis achter de liedjes niet kent, denk je dat een gevoelige jongen met een apart gevoel voor humor die teksten heeft geschreven."



PIT - Tip van Sam
EXPO
t.e.m. 5 juni - Tijdens het Pinskterweekend trek ik naar Borgloon, een verborgen parel in Limburg. Ze hebben er een fantastisch openlucht kunstproject lopen: PIT. Ik ga vooral kijken naar het internationaal geprezen 'doorkijkkerkje' van Gijs Van Vaerenbergh en daarna heb ik een overnachting in een boomtent gereserveerd. Een boomtent? Jawel, een kunstwerk van Dré Wapenaar! Het is een druppelvorminge tent die in een boom hangt waar je kan slapen.

 


Filmpje: Sevval Kayhan zingt 'Hello' --- Tip van Karima

VIDEO
Online - Een erg inspirerend filmpje uit X-Factor Nederland. Geniet er van!
 

 

 


Daniel Johnston --- Tip van Öznur

CONCERT
23 mei - Als het kan, probeer ik niet te denken aan de miserie die Daniel Johnston heeft meegemaakt, wanneer ik een van z’n cd’s opleg. Als je de droefenis achter de liedjes niet kent, kan je je nog voorstellen dat een gevoelige jongen met een apart gevoel voor humor die teksten heeft geschreven.

 


Romeo & Julia --- Tip van Karima
DANS & THEATER
23 mei - Mokhalled Rasem maakte enkele jaren geleden indruk met Irakese Geesten: een tragikomische fabel over het bezette Bagdad, waarbij Oscars werden uitgereikt voor de soldaat die het mooist kon sneuvelen. In deze Romeo & Julia stelt hij de vraag: wat als de geliefden niet waren gestorven? Waren ze dan nu een typisch ouder echtpaar, met alle relatieproblemen dan dien? Wrang en aangrijpend, in een kleurrijk en grappig jasje.

 


Selda Bagcan --- Tip van Öznur
CONCERT
26 mei - Draait al meer dan 50 jaar mee in de Turkse muziekscène, experimenteert graag met elektronica en rockelementen, het soort muziek dat ik kan verdragen! Durfde indertijd ook wel protestliedjes schrijven, waarvoor ze in de bak vloog, maar dat hield haar niet tegen. Gesampled door Mos Def en 2 Many Dj’s, deze 65-jarige dame! 

 


Home&Asylum --- Tip van Carolina
EXPO
t.e.m. 30 mei - InBetween is de (redelijk nieuwe) permanente tentoonstellingszaal van Piazza dell'Arte. Met deze pijler wil Piazza dell'Arte jongeren de kans geven om in dialoog te treden met kunstwerken. De thema's zijn interessant maar ook vrij breed: You&Me, Pleasure&Consumption en God&Human. Nu is het aan Home&Asylum. Ze beloven het te hebben over nationaliteit, thuisgevoel en identiteit; onderwerpen waar je snel de mist mee in gaat, en al helemaal in deze Belgische lente.